Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Petronela, fetiţa de 9 ani ai cărei părinţi au fost obligaţi de instanţă să accepte tratamentul pentru cancer, a murit, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Tiberiu Bataş, a declarat, vineri seara, corespondentului MEDIAFAX, că Petronela, fetiţa bolnavă de cancer, care a emoţionat o ţară întreagă, după ce instanţa a decis să oblige părinţii să accepte tratamentul, a murit în 14 februarie.

“Din păcate, fetiţa a decedat. Părinţii şi copilul s-au întors acasă (de la Timişoara – n.r.) înainte de Crăciun. Fata avea o tumoare de gradul IV. Ea a fost evaluată la Timişoara. Durata ei de viaţă fusese estimată de specialişti undeva între două şi şase luni. Chimioterapia, la vremea respectivă, a fost considerată inoportună şi inadecvată supravieţuirii. Era vorba despre chimioterapie foarte agresivă, care nici pentru un adult nu ştiu cât ar fi avut şanse de reuşită. Fetiţa a fost diagnosticată cu cancer la vârsta de doi ani. Ea a ajuns la aproape 10 ani acum, înainte de a deceda. Părinţii s-au îngrijit de ea. Este o teorie legată de cancer: atâta vreme cât este vorba despre copilul tău, e greu de suportat ideea!”, a declarat Bantaş.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.