Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Merg separat. Doamna Prim Ministru va fi acolo pe 20 şi 21 februarie, în program figurând întâlniri cu Donald Tusk, Preşedintele Consiliului, Antonio Tajani, Preşedintele Parlamentului European şi Jean Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene.

Preşedintele Iohannis va participa, pe 23 februarie, la Summitul informal la nivel de şefi de state şi guverne, reuniune care marchează debutul reflecţiei comune asupra unui foarte ambiţios program de relansare a proiectului european plecând de la stabilirea comună a priorităţilor pentru următorului Cadru Financiar Plurianual de 7 ani, cel care începe în 2020 şi al cărui proiect în formă finală va fi prezentat de Comisia Europeană pe 2 mai.

Mizele europene sunt uriaşe, pe măsura provocărilor cu care se confruntă acum construcţia politică şi economică a UE, fiind absolut necesară desenarea, cât mai rapid posibil, a unei poziţii cât de cât comune a Statelor Membre în ce priveşte definirea setului de priorităţi în jurul cărora se va desena proiectul de buget, spunându-se clar ce se va menţine ca joc central şi la ce anume se va renunţa. Iar bătălia care deja s-a declanşat este cruntă şi va fi nemiloasă şi din ce în ce mai vizibilă în următoarea perioadă, asta deoarece se duce în paralel cu pregătirea alegerilor europene din 2019, moment după care se va schimba componenţa Parlamentului European şi, mai apoi, a tuturor garniturilor de conducere din instituţiile comunitare.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.