Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că va face verificări la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, menţionând că unitatea medicală a acumulat datorii din cauza închiderii unei părţi a spitalului pentru renovare.

"Putem face foarte multe dacă dorim. Dădeam exemplu Spitalul de Arşi. Am găsit un motiv să spunem că n-am plătit la buget, furnizorii, pentru că cineva a închis o parte pentru renovare. Şi am lăsat să ajungem la aceste datorii imense, periclitând activitatea medicală şi viitorul unor pacienţi pentru că nu am crezut că trebuie să facem ceva.

N-aş putea să vă dau o soluţie. Mâine voi face evaluari mai concrete şi va trebui să găsim soluţii de comun acord cu spitalul, CNAS, MS. Dacă în Spitalul de Arşi, cât timp s-a închis terapia intensuvă, nu s-a tratat niciun mare ars, de ce spitalul a beneficiat de programul terapie intensivă pentru arşi?Voi face propria anchetă. Să presupuneam că plătim datoriile spitalului, după ce facem? Analizând situaţia, mi-am dat seama că lucrurile vor evolua la fel. În acest caz e un alt gen de finanţare. Avem la Ministerul Sănătăţii un program pentru mari arşi cu buget de un milion de lei şi pe care urmează să-l repartizăm în funcţie de adresabilitatea fiecărui spital. Să dăm bani unde se tratează pacienţii", a spus Sorina Pintea la Digi24.

Integral pe Mediafax