Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

De fapt, nici mirarea nu mai e ce-a fost! Pînă la urmă oboseşti să te tot miri, de vreme ce, la fiecare pas, eşti asaltat de fapte şi vorbe brambura. Mirarea a devenit, cu alte cuvinte, experienţa curentă a fiecărei zile, „normalitatea“ ei.
Nu-ţi vine să crezi cînd auzi cum vorbeşte cîte un ministru limba maternă, cum gîndeşte cîte un parlamentar, cum se poartă unii şefi de partid, cum arată, în genere, viaţa publică din România. Te miri. Te întrebi cum e cu putinţă să se fi ajuns la acest nivel. Bun. Şi ce dacă te miri? Puţin le pasă celor care te stupefiază că eşti mereu stupefiat. Îşi văd liniştiţi de treabă. Şi te pomeneşti că, din cînd în cînd, se miră niţeluş chiar şi ei de mirarea noastră. Din punctul lor de vedere, totul e în regulă. Trăim, vorba lui Leibniz, în „cea mai bună dintre lumile posibile“, în cea mai mîndră ţară, cu cei mai înţelepţi şi eficienţi guvernanţi. Cu puţinele resurse de mirare care mi-au mai rămas, reuşesc încă să fac un rapid inventar al perplexităţilor de ultimă oră. Iată cîteva:

Integral pe AdevărulComentarii

@ 16 februarie 2018 9:46 (2) Că se pot interpreta la infinit și se pot căuta și găsi țapi ispășitori pentru diferitele evenimente politice mondialiste majore e una, dar până la realitatea concretă e cu totul altceva. Ai dreptate, încurcate-s căile istoriei, că domnul nu e decât o imagine de icoană-n care cred habotnicii îndoctrinați la superlativ. Universul are la bază nimic altceva decât știință și nimic altceva, acolo e numai astrofizică și astrochimie ce interacționează-n spațiu și timp. Ce mă stupefiază pe mine e că tu stimate nene Nesictirit urci bolșevismul pe un soclu de monument putred, dar elogiezi acel bolșevism prin toată propaganda ta aiurită, confuză și plină de contradicții. Internetul și Google sunt pline de minciuni interpretative, mai ales pe You Tube, unde diferiți scelerați imbecili postează diferite basme pline de un ocultism găunos inexistent, tocmai pentru ca acei idioți să-și aroge o faimă mucegăită ireală. Dacă cunoști limba engleză, n-ai decât să constați că printre americani în primul rând există o mulțime de mincinoși ordinari care pretind că au fost răpiți de extratereștri și au călătorit pe planete inexistente, tot așa și cu cei care scarpină-n găoz ocultismul utopic fabulând aiurea prin ceață și prin bezna proprilor minți îndobitocite de irealism. Chestia e că există pe You Tube și-n limba română destule filmulețe plagiate după modelul american despre fantasmagoriile utopice oculte ale nimănui. Numai bine!

16 februarie 2018 20:44

@ 16 februarie 2018 9:46 (1) Măi nea Talmudule Nesictirit, eu nu iau nici o lumină de la George Soros, problema e că tu și propagandiștii bolșevicești care vor să imbecilizeze boborul cu basme interpretative, îl au îndoctrinat în conștiință pe sărmanul boșorog Soros, tocmai de aceea îl tot scot de la naftalină cât încă hodorogul n-a crăpat și-l pun în prim plan, acolo unde el n-are ce căuta. Desigur că unele dintre detaliile istorice trecute pe care le scoți în evidență cu atâta ostinație sunt de discutat, problema e că ele se pot interpreta în multe feluri care includ și concluziile tale, care nu sunt bătute-n cuie, deci sunt neconcludente în final. Orbeți nevinovați sunt cei ca tine care tot bat apa-n piuă cu ocultisme fantasmagorice bazate pe interpretări la mâna a zecea. În lumea coruptă politică trecută, respectiv cea a anilor de după al II-lea răzbel mondial și ulterior până când la un moment dat când legislația americană în prima fază și ulterior și cea din cele mai avansate democratic state ale lumii s-a înnăsprit drastic, desigur că se mai puteau face mașinații și mânăreli din cele pe care le enumeri tu, dar acum în contemporaneitate când fiecare stat are propriile servicii secrete de spionaj și contraspionaj sofisticate și pline de experți, basmele tale despre planul Kalergi sunt niște utopii imposibile.

16 februarie 2018 20:44

Erata Imh, am scapat ceva! Kaufman era presedintele Ligii evreilor amercani pentru pace si teoretiza necesitatea distrugerea natiunii germane prin sterilizarea barbatilor! Uite ca i-a dat idei lui Hitler, care a citit cartea! Goebbels a si remarcat de altfel ca "baiatul" ala le-a facut un serviciu! Trancanelile prostesti ale unuia nu justifica crimele celuilalt, dar, oricum, incurcate-s caile Domnului!

16 februarie 2018 10:06

@@ Pt. Sictirica de mai jos. Amice Sictirel, ai dreptate ca ar fi trebuit sa-i las in plata Domnului pe baietii astia care ciugulesc si ei de pe unde apuca din firimiturile presarate de batranul Soros pentru stolurile sale de oengisti, dar eu n-am facut decat sa le raspund. Iar pentru informarea ta iti precizez ca, pe cand era tineret, simpaticul batranel Soros a avut o slujbulita misto pe langa un comitet evreiesc din Budapesta, condus de taica-su, care facea treburile murdare ale nazistilor selectand evreii ce urmau sa fie trimisi la Auschwitz! Dupa razboi a roit-o la Londra, unde a fost indoctrinat in marxism, apoi in State, unde a lucrat pentru clanul Rothschid si s-a specializat in speculatii financiare, provocarea de crize si devalizarea unor de fonduri mutuale, sau chiar a unor state nationale, cum au fost Tailanda si Malaezia. Acum se ocupa din greu cu aplicarea Planului Kalergi de metisizare a Europei, de distrugere a natiunilor europene si de disparitie a rasei albe. Asta e omul de la care luati voi lumina!!! Cu aparitia bolsevismului, ramane cum am zis, ca ala-i adevarul istoric, iar in ce-l priveste pe Hitler, da, te rog, o cautare pe net si vezi ce a spus, in 1961, despre "iepoca" evreul Benjamin Freedman, fost consilier al presedintelui Woodrow Wilson. Ar mai fi si cartulia "Germany must perish" (1940) a lui Stephen Kaufman, presedintele Ligii americane pentru pace. Dupa aia se poate discuta! Oricum, cei ce discuta prezentul si viitorul fara cunoasterea trecutului sunt niste orbeti nevinovati!

16 februarie 2018 9:46

Pute Maestre dar cum nu l-ai vazut pe un sef de partid si chiar de stat ,ce mitocan era si incult si l-ai lins la greu ??

16 februarie 2018 8:38

@ 15 februarie 2018 23:26 (2) Uiți un lucru esențial, toate leprele infecte care au parvenit în bolșevism sau fascism ca ideologii politice extremiste n-au fost decât niște ariviști și niște oportuniști bolnavi de mania personalității proprii, chiar dacă erau conștienți că de fapt erau niște nulități. A fost totdeauna la modă-n politică tâmpenia aia care se referă la ăla care face cea mai mare gălăgie și-și dă cea mai mare importanță câștigă votul prostimii majoritare, prostime electorală care e generală pe mapamond. Cea mai bună dovadă e cretinul ăla narcisist și egoist și individualist care a ajuns președinte-n SUA, un gargaragiu guraliv care nu debitează decât platitudini, n-are nici măcar un limbaj select, n-are vocabular, dar e de o aroganță fulminantă și pute a prostie incomensurabilă. Așa a fost și Hitler, a reușit prin discursrile lui patriotarde ridicate la paroxism să orbească o națiune numai pentru a o transforma în carne de tun și a o duce la ruină. Hai sictir!

16 februarie 2018 8:18

@ 15 februarie 2018 23:26 (1) Măi nea Talmudule, iar ai apărut cu teorâmele tale de imbecilism bolșevicesc? Iar îl scarpini în găoz degeaba pe George Soros ăla care-i mai mult mort decât viu? Pleșu le zice bine, clar, explicit și la obiect. Ce are Soros ăla-n comun cu Pleșu? Nimic! Toată lăbăreala aia a ta de comentariu unde pleci în trecut aiurea cu găsirea ocultismului mafiei ovreiești, e o scremere inutilă ce nu duce nicăieri, dar se poate interpreta la infinit și-n sute de păreri aiurea. Am impresia că pentru tine closetul ăla jurnalistic de Ion Cristoiu e un fel de profet al presei. Iar acel Cristoiu e un imbecil retardat și un fariseu pervers infect. Istoria aia nescrisă pe care te tot scremi tu s-o evoci scobind în interpretări multiple, e un fel de ciorbă de potroace râncedă care nu e bună nici de lătură la porci. Lasă nene la o parte sorosismul ăla inexistent și caută logica realității efective și palpabile, nu te mai tot screme să găsești ocultismul acolo unde el nu e nici măcar o părere sau o impresie efemeră. În altă ordine de idei, lasă-i în pace pe aceia care au și ei părerile lor fără a mai încerca să le dai lecții inutile.

16 februarie 2018 8:18

Ha-ha-ha, iar m-am ras de m-am spart! Pai, mai ragaitori de rahat sorosist, este de notorietate absoluta printre minim-cunoscatorii de istorie ca bolevismul a fost opera parintilor sorosismului- respectiv mafia bancara ovreiasca. Lenin, Trotsky si ceilalti comisari ai poporului au fost doar executanti! Sorosismul insusi este emanatia scolii neomarxiste de la Frankfurt, finantata la fel de ocult. Daca sunteti analfabeti, mai baieti fortissimi ori slabanogissimi, macar nu vorbiti de cele sfinte, ca aruncati cu cacat sorosist in ventilator si va revine in freza. Fortule, daca ai, s-au ai avut vreodata treaba cu Politehnica, inghite, ma baiatule suruburi si piulite, nu cacat sorosist, ca ala se mananca delicat, cu lingurita, nu cu lingura escavatorului!

15 februarie 2018 23:26

@ragaitul de mai jos ragaitule, ragai de la atata cacat boshevic

15 februarie 2018 20:33

Ragaiala cotidiana Ca asa e cand ai burta mare si mananci ca un spart! Si de unde poate veni potol pe gratis si pe saturate daca nu de la taica Soros? Asa ca halesti si te miri ce bine e!

15 februarie 2018 13:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.