Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a organizat o conferință de presă pentru a face precizări asupra stadiului unor dosare aflate în lucru la serviciul teritorial Ploiești al DNA.

UPDATE 20,25: "Da, câteodată avem procurori care nu respectă legea, dar luăm măsuri imediat. Atunci când un procuror aduce o probă care nu respectă legea, judecătorul o anulează".

-----------------------------------

UPDATE 20,20: "Legea nu prevede nicio posibilitate a procurorului - șef de a suspenda un procuror din funcție și nu am nicio posibilitate să-l sancționez. Acesta este atributul Consiliului Superior al Magistraturii", a explicat Kovesi.

-------------------------------------

Pe de altă parte, ea a precizat că a vorbit la telefon cu procurorul Onea, șeful DNA Ploiești, pentru a-i cere explicații asupra acuzațiilor pe care le primește din partea membrilor familiei Cosma.

-----------------------------------

UPDATE 20,10: În momentul în care a început să lucreze în DNA, procurorul Mircea Negulescu (în prezent suspendat) aveo 20 de ani vechime și nu exista nicio plângere împotriva lui, afirmă șefa DNA.

Pe de altă parte, nici Laura Codruța Kovesi n-a primit vreo plângere scrisă legată de Negulescu, în perioada în care acesta a lucrat în DNA.

-----------------------------------

UPDATE 20,00: "Inculpatul Vlad Cosma a venit din proprie inițiativă și a făcut mai multe denunțuri la Direcția Națională Anticorupție", a relatat Kovesi.

-----------------------------------

UPDATE 19,50: "Justiția este sub un asalt, și nu de ieri, de azi, ci de peste un an de zile", a afirmat Laura Codruța Kovesi.

-------------------------------------

UPDATE 19,48: Vlad Cosma, fost deputat PSD, a avut calitatea de martor cu identitate protejată într-un dosar aflat în lucru la DNA, a precizat Laura Codruța Kovesi. Protecția i-a fost însă ridicată în cursul zilei de luni, întrucât s-a considerat că fostul deputat și-a dezvăluit, din proprie inițiativă, această calitate de martor, a explicat șefa DNA.

----------------------------------------

UPDATE 19,45: "Am făcut ceea ce prevede legea", a precizat șefa DNA, care a admis, însă, că în privința activității DNA este în curs o verificare din partea Inspecției Judiciare.

"Avem mecanisme interne de autocurățare", a precizat Kovesi.

--------------------------------------

UPDATE 19,40: "Suntem acuzați pe nedrept că am fabrica probe", a susținut Laura Codruța Kovesi.

-----------------------------------------

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a prezentat public, într-o conferință de presă, stadiul în care se află dosarele controversate de la DNA Ploiești.

Principalele dosare la care s-a referit sunt cele ale familiei Cosma.

Conferința de presă oganizată, miercuri seară, la sediul central al DNA a fost prima acțiune de acest tip desfășurată din momentul în care Laura Codruța Kovesi a preluat funcția de procuror șef al DNA.

Integral pe România LiberăComentarii

Sleatca de hoti adunati in jurul lui Dragnea a depasit orice masura. E unic in lume. E noaptea mintii !!! Nici in Belarus situatia unui procuror sef nu e stabilita la partid ca la noi . Dar, cu toata mobilizarea lor disperata , au ratat sansa ca D-l Presedinte Iohannis sa accepte demiterea doamnei K.

15 februarie 2018 8:55

RECOMANDARE Urgent trebuie indepartata din Justitie, aceasta capatenie de crima organizata Kovesi, este un pericol public si un dusman notoriu al magistratilor onesti si de buna credinta ! Nenorocita asta de handicapata Kovesi, va continua - daca este lasata, sa-i pedepseasca pe magistratii care fac Justitie si-si respecta juramantul.

15 februarie 2018 6:48

Tiganca asta ordinara prinsa la furat ne ne mai ia si de prosti! Si chiar sunt prosti ziaristii aia care o chestionau aseara DOAR pentru DNA Ploiesti. Ororile judiciare de la Ploiesti sunt doar un episod dintrun nesfarsit lant de faradelegi, pigmentate cu spagi, abuzuri sexuale ale unor procurori si chiar gangsterime! Nu mai vorbesc de lunga serie de abuzuri judiciare orchestrate de aceasta nenorocita sub pretextul luptei anticoruptie, lupta care nu i-a atins nici cu o floare pe coruptii care au propulsat-o, o protejeaza sau ii sunt amici politici, rude de sange sau tovarasi de haita. Si daca abuzurile comise in focul luptei politice ar mai fi cumva de inteles, ce cauta colosul DNA in cazuri de genul "Rarinca", ce ar fi cel mult de competenta unei judecatorii de ocol de pe vremuri?! Si multe alte aspecte de care mi-e scarba sa le mai pomenesc. Iar handicapata asta de Kovesi, cu o evidenta simtomatologie paranoida, o tine gaia-matzul cu minciunile si mistificarile! Ne crede in mod evient pe toti niste prosti. Dupa cum de idioti incurabili ne iau si aia de la Ambasada americana, care o sustin pe si se folosesc de aceasta halucinata ca sa inspaimante si sa controleze Romania dupa bunul lor plac!

15 februarie 2018 2:16

v Ai "dreptate", Chiovesoaico. Ai lucrat conform "legii" proprii. Toti procurorii, judecatorii si toata shleahta justitiei sinteti "curati" ca lacrima, doar aia de la Bruxeles ne amendeaza degeaba pt deciziile voastre "legale". Tine-o tot asa ca esti bine infipta pe "pozitie", ca vad ca nimeni nu este in stare sa te dea jos, ci cel mult sa te mute pe alta functie de conducere.

14 februarie 2018 23:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.