Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În Uniunea Europeană şi zona euro, creşterea economică s-a ridicat anul trecut la 2,6%, în timp ce România conduce clasamentul statelor europene cu o creştere a PIB de 7%.

Instititul Naţional de Statistică a anunţat astăzi că Economia României a crescut anul trecut cu 7%, iar în trimestrul IV a anului trecut PIB-ul a înregistrat o creştere de 0,6% faţă de trimestrul precedent, respectiv 6,9% faţă de acelaşi trimestru din anul precedent.

Totuşi, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a avertizat recent că politica fiscală expansionistă a României "pare să continue în urma schimbării de luna trecută a premierului şi aceasta va spori dezechilibrele macroeconomice", în timp ce deficitul structural semnificativ va lăsa finanţele publice mai vulnerabile la şocuri.

Integral pe CapitalComentarii

Fals! Cresterea PIB-ului exprimat ca "suma a preturilor produselor si serviciilor produse" este data de fapt de ... inflatia nemaivazuta din anii '90. Asta-i de fapt realizarea PiSDista.

14 februarie 2018 14:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.