Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Polițistul Marian Godină scrie într-o postare pe Facebook despre prezumția de nevinovăție și remarcă faptul că în spațiul public se invocă tot mai des acest principiu „tocmai pentru a se încerca albirea unora în ochii publicului.”

Godină adaugă că respectă prezumția de nevinovăție și niciodată nu și-a permis să facă aprecieri la serviciu în legătură cu vinovăția sau nevinovăția vreunei persoane cercetate penal. El dă exemplu o speță ipotetică și la final pune o întrebare la care îi roagă să răspundă pe cei care vorbesc la TV de această cutumă legală.

„Ai o fată de 17 ani care îți spune că a început să iasă cu un băiat pe care abia l-a cunoscut. Afli că acel băiat abia a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru lipsire de libertate și viol, dar a atacat sentința și așteaptă acum judecarea apelului pentru o sentință definitivă. Deci juridic omul e nevinovat.

Ce faci, Bobiță? Te ia puțin inima?

Cum e cu prezumția aia?”, scrie Marian Godină.

Integral pe RepublicaComentarii

europeanu supozitoarele hotului dragnea iar se baga-n seama. Huuooo !

14 februarie 2018 22:19

@Ariciu, Doru, Calin Gheorghe - sunteti atat de orbiti de 'dragostea de partid' ca nici nu vreti sa ganditi. Sunteti in stare sa va lasati sodomizati de un condamnat in prima instanta, care depune un apel si se considera ca beneficiind de prezumtia de nevinovatie, decat sa acceptati logica de bun simt a omului asta.

14 februarie 2018 15:30

Doru Mai, te apuca greata de acest tablagiu, el se pricepe la toate, se baga ca musca'n curu' calului. De ce naiba nu-si vede de treaba lui?

14 februarie 2018 14:15

ariciul bai ...aia nu trebuie sa iasa ...ci sa intre cu el la puscarie ....nu prezumtia de nevinovatie ca nu iese fum fara foc,daca la 17 ani o manana in scoica de nu mai poate.

14 februarie 2018 12:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.