Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Efectele secundare ale revoluţiei fiscale ajung până la majorarea facturii la întreţinere, ceea ce îi va afecta pe românii care stau la bloc. Asta pentru că administratorii de bloc sau cei care fac curăţenie pe casa scării trebuie să achite contribuţii sociale mai mari decât câştigă. Asociaţiile de proprietari sunt nevoite astfel să crească taxele pentru a-şi putea acoperi costurile.

Plătesc contribuţii la nivelul salariului minim, adică la normă întreagă, deşi lucrează part-time. Acesta este cazul tuturor administratorilor de bloc şi al persoanelor care fac curăţenie în blocuri, dacă nu au un alt contract de muncă. Sunt mii de oameni în această situaţie, în toată ţara, susţine Federaţia Asociaţiilor de Proprietari din România (FAPR). Pentru ei, angajatorii, adică asociaţiile de locatari, vor trebui să suporte costul suplimentar, potrivit noilor modificări la revoluţia fiscală adoptate de Guvern săptămâna trecută. „Măsurile fiscale afectează persoanele fizice care desfăşoară activitatea de îngrijitor clădire angajate cu contract de muncă part-time, dar care nu au şi alte venituri sau nu sunt pensionari. Ordinul de mărime al acestor persoane este de mii de oameni la nivelul ţării”, susţine Radu Opaina, preşedintele FAPR.

Integral pe AdevărulComentarii

ariciul Ce asociatii ma ca io nu am fost intrebat de nimeni daca vreau sa platesc taxa de protective pentru niste puturosi care nu fac nimic?mam trezit asociat cu vecinii mei printer care sunt niste tigani ce nu platesc nimic, distrug apartamente si apoi cer altele din motive de discriminare si conditii insalubre ,niste rai platnici care cred ca toate vin moaca si la plata ,asa cand isi aduc aminte,niste smecheri care stiu cum functioneaza mafiile astea de cartier si nu platesc ,si astora le dau dreptate,si cateva functii platite binisor pe langa ce mai fura ei,si ?ce asociatii sunt astea?mai fuge una cu banii locatarilor si pana e prinsa astia trebuie sa plateasca iarasi utilitatile ,astea sunt asa zisele ....ASOCIATII in care ne-am trezit toti cand ne-am mutat in casa noua.AAAcuma au inceput a scorni tot felul de pierderi de scumpiri,de motive de cresteri [Fereasca Dumnezeu}sa fie lasate la cheremul fiecarui saf de asociatie ca ...toti sunt PSD-isti,la fel ca fimeile de service,care-s numai apa saracele de batut apa in piua.

16 februarie 2018 9:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.