Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Camera superioară a Parlamentului Olandei a votat în favoarea unei legi controversate, în virtutea căreia fiecare cetăţean olandez adult este inclus automat în registrul naţional al donatorilor de organe, cu excepţia cazurilor în care locuitorii acestei ţări precizează în mod expres faptul că nu doresc să figureze în acel registru.Legea a trecut la limită în Senatul olandez, cu 38 de voturi pentru şi 36 împotrivă.

În prezent, registrul naţional al donatorilor de organe din Olanda are la bază un sistem bazat pe acord prealabil ('opt-in system'). Persoanele care doresc să îşi doneze organele după moarte trebuie să se înscrie ele însele în registrul naţional al donatorilor.

Însă penuria de organe reprezintă de mulţi ani o problemă cronică în Olanda, iar criticii guvernanţilor recomandă un aşa-zis sistem bazat pe refuz explicit ('opt-out system), în virtutea căruia oamenii sunt în mod automat consideraţi donatori de organe dacă nu îşi exprimă refuzul explicit faţă de această opţiune.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

DIICOT: să știți că noi suntem de ceva vreme pe urmele ... ”organiștilor” și încercăm să trasăm fluxurile financiare care însoțesc în UE adoptarea unor astfel de ”legi” (cu potențial criminal devastator, n.n.)! Cu respect, DIICOT

14 februarie 2018 12:26

E o euro-VESTE MINUNATĂ - și și ei tot cu recunoașterea ”căsătoriilor” de bulangii-LGBT-ORL au început, nu?! Putem considera așadar că Olanda e EURO-bantustanul cel mai ”progresist”, cu populația & popizdația cea mai ”avansată”.

14 februarie 2018 12:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.