Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O decizie luată de Curtea Constituțională a României aruncă în aer tot sistemul juridic mioritic și multe din deciziile controversate ale Înaltei Curți de Casație și Justiție. Conform CCR, condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, din dosarul Referendumul este nulă!

Aceasta pentru că hotărârea de condamnare în forma ei motivată nu a mai fost semnată de judecătorii care au pronunțat respectiva hotărâre de condamnare, informează EVENIMENTUL ZILEI. S-a întâmplat pentru că în intervalul celor 10 luni de la pronunțare, la redactare, judecătoarele Livia Stanciu și Luminița Livia Zglimbea s-au pensionat fără să mai motiveze, iar hotărârea în forma motivată – cea care se pune în aplicare/executare – a fost semnată în locul celor două de actuala președintă a ÎCCJ Cristina Tarcea, care este judecător de civil și nu de penal, și, în plus niici nu a participat la judecată.

Pe de altă parte, planul PSD-ALDE de a aduce şefi politici la companiile de stat a picat tot la Curtea Constituţională. CCR a admis, marţi, sesizarea PNL privind Legea care modifică OUG referitoare la guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, statuând că modificările aduse sunt neconstituţionale. Mai exact, sus'ine GÂNDUL, este vorba de legea care permite numirile politice, instituind o serie de excepţii de condiţiile impuse de actul normativ privind guvernanţa corporativă. Practic, CCR a admis obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea art.1 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, obiecţie formulată de un număr de 64 deputaţi PNL.

CURENTUL explcă faptul că pentru pronunțarea acestei soluții, Curtea a constatat, în esență, că legea examinată a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului, reținând, totodată, că dispozițiile art.I teza finală și ale art.II din aceasta, referitoare la mandatarea Guvernului de a emite hotărâri prin care să prevadă excluderea altor entități economice de la aplicarea regimului juridic prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2011, contravin rolului constituțional al Parlamentului de unică autoritate legiuitoare a țării, precum și regimului constituțional al hotărârilor de Guvern.

Și cea de-a treia lege a Justiţiei modificată de Comisia Iordache are probleme la Curtea Constituţională, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. CCR a admis parţial sesizarea de neconstituţionalitate privind modificarea Legii 317 care vizează organizarea CSM. „Cu oarecare satisfacţie vă anunţ că ne-am pronunţat asupra celei de-a treia legi a Justiţiei, respectiv legea 317 privind organizarea CSM. Soluţia este de admitere cu unanimitate a unor texte care vizează diverse puncte din legea de organizare, cinci la număr”, a precizat, marţi, preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

El a subliniat că unul dintre textele declarate neconstituţionale de CCR se referă la alegerea preşedintelui CSM, ca urmare a faptului că textul de lege contrazicea practic prevederi exprese ale Constituţiei.

ADEVĂRUL constată că niciuna dintre legile justiției n-a trecut integral de judecata CCR și explică ce prevederi scandaloase au picat la Curte. CCR a stabilit că şi a treia lege din pachetul pe Justiţie – Legea privind organizarea şi funcţionarea CSM - este parţial neconstituţională, urmând ca ea să fie trimisă înapoi în Parlament pentru a fi refăcute punctele problematice. Aşadar, bilanţul arată că niciuna dintre cele trei legi pe Justiţie nu a trecut de judecata CCR, cu toate că au fost elaborate în Comisia condusă de Florin Iordache de cei mai renumiţi jurişti ai PSD şi ALDE.Comentarii

Mi-a scazut salariul, trebuie sa fut in cur un psdel acum!

15 februarie 2018 22:07

fan Serban Nicolae Oricate spume faceti, D-l Dragnea este deja premier. Va conduce Romania pana va muri.

15 februarie 2018 21:34

Croitorul Șef de la penitenciarul Jilava. Erată Nu e nici o problemă dacă Liviu Dragnea ajunge prim-ministru. Am dat deja ordin la atelierul nostru de croitorie de la pușcărie să i se confecționeze lui Liviu Dragnea câteva costume de zeghe de ocnaș, pentru a putea fi înțolit ca lumea ca premier, dar să aibă și câteva costume de zeghe de ocnaș de rezervă dacă ajunge la noi condamnat cu executare. Noi suntem întotdeauna pregătiți, iar costumele de zeghe ale lui Liviu Dragnea vor purta semnătura Giorgio Armani, ca să fim și noi și el la modă. Păi ce pula calului!

15 februarie 2018 6:36

Croitorul Șef de la penitenciarul Jilava Nu e nici i problemă dacă Liviu Dragnea ajunge prim-ministru. Am dat deja ordin la atelierul nostru de croitorie de la pușcărie să i se confecționeze lui Liviu Dragnea câteva costume de zeghe de ocnaș, pentru a putea fi înțolit ca lumea ca premier, dar să aibă și câteva costume de zeghe de ocnaș dacă ajunge la noi condamnat cu executare. Noi suntem întotdeauna pregătiți, iar costumele de zeghe ale lui Liviu Dragnea vor purta semnătura Giorgio Armani, ca să fim și noi și el la modă. Păi ce pula calului!

15 februarie 2018 6:35

Ha, ha, ha! Să înțelegem că urmează o moțiune de cenzură a PSD-ului pentru a-și dărâma actualul guvern în frunte cu madam Dăncilă, pentru încornorarea lui Dragnea ca premier? Încornorare nu încoronare, să fim exacți, ce pula calului!

14 februarie 2018 22:48

Motto-ul judetului Teleorman Dragnea are pula mare si fute-n cur pe orisicare!

14 februarie 2018 20:24

Bravo Dracnea cel cu pula mare, iar a dat muie la orisicare. Arate-le dom'le acre are pula mai mare sa fuga si sa se ingrozeasca !

14 februarie 2018 15:15

Gicu Pana una alta, e bine sa stea la puscarie, ca mai are si alte dosare...

14 februarie 2018 13:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.