Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Iniţiativa de apărare europeană nu trebuie să creeze bariere economice, nici să se erijeze în alternativă la NATO, a avertizat marţi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, informează AFP citată de Agerpres.

Declarația lui Stoltenberg intervine cu o zi înainte de o reuniune la Bruxelles a miniştrilor Apărării ai ţărilor membre NATO.

Jens Stoltenberg a reiterat preocupările în acest sens formulate de administraţia americană. "Da, există divergenţe de opinii", a recunoscut Stoltenberg în timpul conferinţei de presă pentru prezentarea reuniunii, la care va asista miercuri şi joi secretarul american al apărării, Jim Mattis.

"Susţinem iniţiativa europeană, cu condiţia ca ea să fie complementară şi să nu confişte din activităţile şi nevoile NATO", a avertizat Katie Wheelbarger, responsabilă cu securitatea internaţională în cadrul Ministerului american al Apărării. "Nu vrem ca UE să confişte din mijloacele NATO", a insistat ea.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.