Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport de respingere iniţiativelor legislative ale PNL referitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi la interdicția ca persoanele care au suferit condamnări penale definitive să nu poată candida la alegerile parlamentare.roiectul privind alegerea primarilor în două tururi prevede că „dacă niciunul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate, fapt care se consemnează în procesul-verbal încheiat de biroul electoral de circumscripţie, se organizează un al doilea tur de scrutin”.

„La al doilea tur de scrutin participă numai candidaţii clasaţi pe primele două locuri, respectiv candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj. În al doilea tur de scrutin este declarat primar candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”, mai prevede proiectul.

Integral pe Digi24Comentarii

Mai bine Condamnarea penala sa fie conditie obligatorie pentru candidatii la alegerile parlamentare?

14 februarie 2018 9:05

Caut de urgență mătușă cu numele Tamara, de preferință din China dar aștept și provincia precum și provinciile din UE, pentru ca mătușa Tamara să-mi lase moștenire minim 400.000 dolari americani sau de euro, așa cum i-a lăsat moștenire și lui Adrian Năstase. Condiția e ca mătușa Tamara să fie sigură ca banii să fie tipăriți înainte de data la care-i voi primi eu. Mulțumesc!

14 februarie 2018 0:55

hary pai de ce a acceptat PNL lui Ghorghiu sa fie alegeri intr-un singur tu,,,si ei au votat acum nu le convine,,,,spuneti mai adevarul cine va conduce fosti securisti dar stati asa blanzi domni de la PNL..

13 februarie 2018 19:29

Gogu Asa nu vom scapa niciodata de hotii si penalii care ne conduc. Nu mai exista demnitate, cinste, respect ! Sistemul ticalosit este la toate nivelele.

13 februarie 2018 18:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.