Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Transferul contribuțiilor sociale în cârca angajaților (ingineria fiscală cu ajutorul căreia PSD a dat cu o mână și a luat cu două din veniturile românilor) face zilnic noi victime. Ministerul Finanţelor Publice caută cu disperare o soluţie pentru ca majorarea contribuţiilor sociale să nu genereze eventuale scăderi ale indemnizaţiilor de concediu.

Guvernul mai are o problemă după “revoluţia fiscală”. Ordonanţa de urgență care a rezolvat scăderile de salarii pentru IT-isti sau cei care lucrează part-time loveşte în cei care au nevoie de concediu medical, anunță ȘTIRILE PROTV. Sunt afectaţi în mod special pacienţii cu boli grave, care necesită o perioadă mai mare de repaos şi mamele care intră în prenatal. Veniturile acestora sunt mai mici cu până la un sfert, spun experţii, şi modificările se aplică începând cu luna ianuarie.

Ordonanța 3 a fost dată pentru a mai repara din răul făcut celor ce munceau part-time și pentru a asigura venituri la același nivel ca în 2017 celor din IT, cercetătorilor și persoanelor cu dizabilități. Cu alte cuvinte, pentru a îndrepta din efectele adverse ale mutării contribuțiilor în seama angajatului. Însă, constată CAPITAL, ce legiuitorul a reușit să repare pe o parte, a stricat în altă parte. Astfel, cei care intră în concedii medicale, primesc astăzi mai puțini bani. În această situație sunt și mamele, care încasează sume mai mici în timpul concediului prenatal și al concediului postnatal.

GÂNDUL precizează că mamele care îşi iau concediul medical pre şi/sau post natal de 126 de zile plătesc contribuţii sociale majorate de la 10,5% în 2017 la 25% în 2018, astfel că indemnizaţia lor pentru acest concediu ar putea scădea proporţional

Revoluţia fiscală măreşte și factura la întreţinere, anunță ADEVĂRUL. Efectele secundare ale revoluţiei fiscale ajung până la majorarea facturii la întreţinere, ceea ce îi va afecta pe românii care stau la bloc. Asta pentru că administratorii de bloc sau cei care fac curăţenie pe casa scării trebuie să achite contribuţii sociale mai mari decât câştigă. Asociaţiile de proprietari sunt nevoite astfel să crească taxele pentru a-şi putea acoperi costurile.

Luat la întrebări, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a recunoscut că există „astfel de spețe”, dar s-a grăbit să adauge că Executivul discută deja cum „să acopere” aceste situații. Prin amendamente aduse legii, deci cel mai probabil prin emiterea unei noi ordonanțe de urgență, susține EVENIMENTUL ZILEI. Sau a mai multora, dat fiind numărul mare de bube al noului Cod Fiscal emis sub patronajul PSD. Un Cod care provoacă mari probleme atâtor salariațti și contribuabili și trebuie acum cârpit cu ajutorul unor OUG-uri de avarie.

Și asta urgent dacă Guvernul nu vrea să fie târât în instanță, așa cum l-au amenințat deja sindicaliștii, și asta pentru că statul nu a ajustat brutul (așa cum era obligat de Ordonanța 90) iar ca rezultat zeci de mii de funcționari din administrația publică centrală vor pierde la salariu sume care pot ajunge până la 37 – 38%.

Deci care este strategia economică a României? Avem un Guvern de stînga care nu depășește subiectul pensiilor și al salariilor pentru bugetari. Proiectele de dezvoltare economică nu depășesc dimensiunea unor bîlbe. Liviu Dragnea este nul în materie de economie, susține COTIDIANUL. Nu are nici un fel de lecturi în materie. Dacă are o nelămurire, sună la Darius Vâlcov. Liviu Dragnea este, în materie de economie, un captiv al lui Darius Vâlcov – un soi de geniu pustiu al PSD în materie de economie. Care Darius Vâlcov este și el un soi de poet economic. Fabulează dezinvolt și-i lasă cu gura căscată pe pesediștii lipsiți de imaginație.

Acum, ministrul Teodorovici susține că autoritățile au în vedere și „un nou mecanism” de dregere a mostrei de idioțenie fiscală numită Declarația 600, afirmă NAȚIONAL. Respectiv se dorește comasarea a cinci formulare și ”se merge pe o estimare, nu pe ce s-a realizat în 2017”. Noua variantă asigura contribuabililor păstrarea calității de asigurat, dar le impune în continuare oamenilor să-și dea în bobi cu privire la câștigurile pe care le vor avea peste an. Și asta doar pentru ca statul să poată pune mâna pe niște bani în avans, când normal ar fi să se calculeze impozitul datorat statului la final de an.

Lucrurile ar putea fi simple – ai câștigat atât, ai de dat atât, pa și pusi – dacă guvernanții nu s-ar comporta ca ultimele curve, alea care cer să fie plătite înainte ca nu cumva să fie lăsate cu buza umflată de clienții nemulțumiți de calitatea serviciilor.Comentarii

Victor Ponta Teodorovici, te stiam baiat fin. De ce te-ai incurcat cu guvernul analfabet Videle?

15 februarie 2018 21:12

Gicu PSD, partid de hoti, penali, are un Guvern de amatori...

15 februarie 2018 13:46

mircea cu atatia mitomani ca:Basescu,Iohannis,Coldea,Stanciu,Macovei,Lazar,Dragnea,Tariceanu,Stefanescu,Blaga,VanghelieMarko Atila in fruntea statului ce sa mai faci

14 februarie 2018 12:01

mircea cu atatia mitomani ca:Basescu,Iohannis,Coldea,Stanciu,Macovei,Lazar,Dragnea,Tariceanu,Stefanescu,Blaga,VanghelieMarko Atila in fruntea statului ce sa mai faci

14 februarie 2018 12:01

gica ,contra O PROASTA ARUNCA O PIATRA IN BALTA SI O TARA INTREAGA SE CHINUIE SA O SCOATA LA MAL

14 februarie 2018 10:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.