Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

”Decizia PNL este fundamental greşită din mai multe considerente. Pe de-o parte, eu nu cred că există niciun element de neconstituţionalitate. Până la urmă, Constituţia asigură nişte drepturi pentru comunităţile etnice şi dacă nu sunt în stare autorităţile locale, sau orice altă instituţie, să asigure aceste drepturi, atunci comunitatea aşteaptă de la instituţiile statului, de la Guvern, de la Parlament. Din acest punct de vedere nu există nicio contradicţie. Pe de altă parte, există această posibilitate de derogare, aşa cum am prevăzut noi în lege. Strategic şi tactic este o poziţie greşită şi nu neapărat din cauza faptului că suntem în aceeaşi familie politică europeană, PPE, dar eu cred că atunci când Ludovic Orban se luptă pentru constituţionalitate şi pentru tot ceea ce înseamnă drepturi constituţionale, ar trebui, în primul rând, să se uite în Constituţie şi să vadă ce drepturi sunt asigurate pentru minorităţile etnice şi vorbim aici de dreptul de a învăţa în limba maternă”, a spus Kelemen.

”I-am transmis prin SMS d-lui Ludovic Orban, pentru că la telefon nu a răspuns, că din punctul meu de vedere este o greşeală să meargă la CCR şi nu am ce să fac altceva decât să cred în decizia judecătorilor că în această lege nu există elemente de neconstituţionalitate. Dar relaţia noastră cu PNL, pe termen mediu şi lung, probabil că se va strica şi se adevereşte ceea ce spuneam, că PNL a devenit un partid ultranaţionalist şi anti-maghiar”, a conchis liderul UDMR.


Comentarii

Sicterescu Bre...idiotule, tocma` ce s-a facut o lege anume pt Liceul ala ! Sictir !!!

13 februarie 2018 19:35

Apel la luciditate PNL ramane singurul partid national. PSD le-a dat ungurilor orice au cerut numai sa-si traca legile cu sprijinul lor, in detrimentul interesului national.

13 februarie 2018 12:00

@Oltean prost Ghiolbane, infiintarea liceului s-a facut ilegal. N-avem nimic cu liceele catolice ale minoritarilor daca sunt infiintate legal.

13 februarie 2018 11:58

Scurt ! "Stricarea relatiilor" se vor repara urgent daca PNL va ajunge la guvernare si osul va fi la voi.Atunci o sa va aruncati si voi la o ciosvartie. Voi sunteti o formatie politica zis culturala care nu e partid dar... e partid (?) si lucrati din greu la destabilizarea tzarii alaturi de lichelele romanesti.

13 februarie 2018 11:07

Pute Numai asta a fost contributia UDMR la activitatea parlamentara ,In rest nimic.De ce nu au demnitatea sa devina partid ??

13 februarie 2018 6:37

Oltean Din pacate, PNL a devenit un "Gica - contra". Nu mai ofera nimic, inafara de a critica orice si pe oricine. Asa nu se castiga alegeri. PNL-ul nu intelege ca politica "distruge-tot" nu are trecere la public. Nu mai este o forta reala a opozitiei de centru-dreapta; nu mai are nimic cu PNL-ul traditional, interbelic. Oferte pentru masele largi de votanti - absolut nimic. Daca asa continua, va dispare de tot din Parlament, la fel ca PNTCD. TREZIREA, domnilor !

13 februarie 2018 6:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.