Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rata şomajului în Uniunea Europeană a continuat să scadă în trimestrul doi din 2017, în timp ce ocuparea forţei de muncă a urcat peste aşteptări, susţinută de o creştere economică robustă, se arată într-un comunicat publicat luni de Comisia Europeană.

"Economia Europei este din nou în creştere. Cu peste 236 de milioane de persoane încadrate în muncă, ocuparea forţei de muncă în UE a atins cel mai înalt nivel înregistrat vreodată. În ceea ce priveşte şomajul, acesta se află în continuă scădere. Ar trebui să valorificăm la maximum această dinamică economică pozitivă, astfel încât să putem pune în practică, pentru cetăţeni, drepturile noi şi mai eficace stabilite în cadrul Pilonului european al drepturilor sociale: condiţii de muncă echitabile, un acces egal la piaţa forţei de muncă şi o protecţie socială decentă. A sosit momentul să ne asigurăm că toţi cetăţenii şi lucrătorii pot beneficia de aceste evoluţii pozitive de pe piaţa forţei de muncă", a declarat Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă.

Integral pe CapitalComentarii

Gherasim Oltean tehnic, netehnic, uite de aia e bine ca guvernul sa nu mai puna piedici micilor inteprinzatori incat economisa sa nu mai depinda de câtiva coloș si sa avem probleme ca nu avem bani sa platim ajutorul de somaj!

13 februarie 2018 9:55

Sorin Alexandru: reamintesc cititorilor mei că și prin 1988-89 șomajul din Lagărul Socialist scăzuse mult sub așteptări, pe fondul unei creșteri economice chiar mai ”robuste” (faptul nefiind totuși de natură să împiedice deznodământul, n.m.)... Cu respect, SA, SS, GESTAPO & Abwehr-ul într-unu' singur

12 februarie 2018 22:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.