Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Direcția Națională Anticorupție Ploiești a ținut o conferință de presă în care a vorbit despre dezvăluirile făcute, la Antena 3, de fostul deputat Vlad Cosma, care a făcut publice înregistrări în care apar şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea şi fostul procuror, Mircea Negulescu.

Anchetatorii au făcut uz de toate tertipurile posibile pentru a-l inculpa pe fostul premier Victor Ponta, fără să ţină seama de lipsa totală de legalitate a modului în care erau fabricate dosarele. Totul cu girul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„În legătură cu afirmațiile făcute de inculpatul Vlad Cosma, vreau să fac următoarele precizații. În toate cauzele pe care le instrumentăm la DNA Ploiești am respectat întotdeauna legea. Nu existau niciodată metode ilegale de investigare. Vreau să fie foarte clar, întotdeauna s-a respectat legea, niciodată nu au fost falsificate probe în dosare. Nu e prima dată când se întâmplă așa ceva. Am avut controale de la CSM, de la Inspecția Judiciară și s-a dovedit că la DNA Ploiești s-a respectat legea”, a spus șeful DNA Ploiești, Lucian Onea.

„De ce discuțiile judiciare sunt duse în spațiul public? Pentru că pot fi făcute tot felul de alegații care nu pot fi probate. Din când în când, procurorii verifică dacă aceste temeiuri se mai verifică sau nu. Instanțele de judecată au verificat legalitatea și loialitatea administrării probelor. „Șantajul este o situație care durează de aproximativ două luni. Există un dosar înregistrat în luna noiembrie 2017”, a mai precizat șeful DNA Ploiești.

„Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că vor urma atacuri în presă, dar noi nu am cedat presiunilor şi nici nu vom ceda. Tot ceea ce s-a prezentat la televizor este o variantă personală făcută de Vlad Cosma care speră ca până la următorul termen să influenţeze organele judiciare.Indiferent de intimidări sau de şantaj nu o să cedăm presiunilor, nici eu şi nici colegii mei. Vom lucra în acelaşi mod şi vom fi din ce în ce mai mobilizaţi. La DNA Ploieşti procurorii sunt independenţi. Nimeni, nici doamna Koveşi, nu intervine în activitatea lor. Niciodată nu m-am întâlnit cu Vlad Cosma în afara instituţiei şi nu am vorbit cu el pe telefon”, a mai declarat Lucian Onea.

Procurorul şef al DNA Ploieşti a spus că în acest moment este deschis un dosar penal în care DNA-Structura Centrală investighează acest şantaj realizat prin intermediul acestor înregistrări. Lucian Onea a mai spus că niciodată nu au existat presiuni asupra familiei Cosma făcute de DNA Ploieşti. „Aceste lucruri, pe mine şi pe colegii mei, nu ne demobilizează”, a conchis procurorul-şef.


Comentarii

Gicu Cand au furat nu s.au gandit ca o sa vina si timpul cand trebuie sa dea socoteala?....Acum, DNA este de vina ca nu.i mai lasa sa fure...

13 februarie 2018 14:48

Cand te gandesti ca #rezistacii, au ieșit în stradă pentru ei ..... DNA a trecut de la grup infracțional organizat la cel de organizație terorista. Acesta, sub conducerea lui Kovesi, are clar obiective politice, de control sau subminare a puterii democratice alese legitim in Romania, folosindu-se in acest scop de forța, răspândire de informații false, propaganda, șantaj, manipulare, amenințări asemenea teroriștilor. Legea 535/2004 descrie pe larg in ce consta terorismul si cum se manifesta acesta. Astfel, art. 1 spune: „Terorismul reprezintă ansamblul de acțiuni si/sau amenințări care prezinta pericol public si afectează securitatea națională, având următoarele caracteristici: a) sunt săvârșite premeditat de entități teroriste, motivate de concepții si atitudini extremiste, ostile fata de alte entități, împotriva cărora acționează prin modalități violente si/sau distructive; b) au ca scop realizarea unor obiective specifice, de natura politica; c) vizează factori umani si/sau factori materiali din cadrul autorităților si instituțiilor publice, populației civile sau al oricărui alt segment aparținând acestora; d) produc stări cu un puternic impact psihologic asupra populației, menit sa atragă atenția asupra scopurilor urmărite.” Fiecare dintre aceste 4 puncte sunt valabile in cazul DNA.

13 februarie 2018 10:37

Cand te gandesti ca #rezistacii, au ieșit în stradă pentru ei ..... „Articolul 2 Faptele săvârșite de entitățile teroriste sunt sancționate potrivit prevederilor prezentei legi, daca îndeplinesc una dintre următoarele condiții: a) sunt săvârșite, de regula, cu violenta si produc stări de neliniște, nesiguranța, teama, panica sau teroare în rândul populației; b) atentează grav asupra factorilor umani specifici si nespecifici, precum si asupra factorilor materiali; c) urmăresc realizarea unor obiective specifice, de natura politica, prin determinarea autorităților statului sau a unei organizații internaționale sa dispună, sa renunțe sau sa influențeze luarea unor decizii în favoarea entității teroriste.” Care e diferența intre a luat ostatic un avion, si a obliga guvernul unei tari sa facă anumite lucruri, ori a deschide dosare penale, si a obliga liderii politici sa facă ce vrei? Toate dezvăluirile demonstrează ca Kovesi este capul unei rețele teroriste care a dorit sa ia ostatic statul roman. DIICOT-ul ar trebui sa aresteze întregul DNA dat fiind ca acesta a devenit organizație terorista care, se vede clar, atentează la siguranța statului roman.

13 februarie 2018 10:36

Când justiția-i cu belele, portocale, cucuvele, Tudorele, Tudorele, nu vrei să o scapi de ele!?

13 februarie 2018 10:24

Urmează o lovitură fatală pentru Antena 3, RTV și PSD! Amănuntele sunt de-a dreptul incredibile! Înregistrări-BOMBĂ! Vlad Cosma este INFORMATORUL procurorului Mircea Negulescu! „Eroul” de la Antena 3 era ISCOADA procurorului în tabăra lui Ghiță! Observație: procurorul Negulescu este în înregistrarea din 31 ianuarie 2017 fix un procuror adevărat. Nu zărghitul prezentat până acum! Dincolo de limbajul colorat, se aude clar că avem de-a face cu un investigator care nu urmărește decât să ajungă la infractori. Dar prin mijloace cât se poate de corecte. Cel mai bine reiese acest lucru în momentul în care îl fentează scurt pe informator când acesta cere lămuriri despre dosarul tatălui său. comisarul.ro.

13 februarie 2018 9:13

Articolul? E un articol de tot căcatul mâzgălit de un pseudo-jurnalist de la antenele Varanului care are numai două clase ca trenul, iar limba română n-a prea învățat-o nici măcar acasă înainte de a merge la școală, iar la școală a cam fost repetent la limba română. Acum ori acel ditamai procurorul greșește, ori scribălăul de la antenele Varanului greșește. Precizații? De unde până unde precizații? De precizări se știe, dar de precizații nu. Alegații? Ce alegații nene? Alegations e un cuvânt strict al limbii engleze, care tradus pe românește înseamnă insinuări. Băi căcaților, de ce nu vreți voi să scrieți și să vorbiți corect românește? Vă e rușine de faptul că sunteți români? Vă dau muie!

12 februarie 2018 23:46

Ce față de BOU PROST are acest ONE Dacă PROASTA ȘEFĂ a terminat facultatea cu 6,40, vă dați seama PROSTUL ȘEF de la Ploiești ...ce BOULEAN trebuie să fie! D.N.A = DOBITOCII NATĂRĂII ANALFABITII.

12 februarie 2018 18:27

v Cum scriu ceva contra "puterii oculte", cum mi se sterge tot comentariul, total "intimplator". Ba Onea, Portocala , Chiovesoico si or mai fi si altii, sa stiti ca toate inregistraile, declaratiile sint "false". Numai ce spuneti voi este "adevarat". Cind Sandu, Cocos si altii au declarat cu gura lor ca au dat unde "trebuie" doua milioane de lei, i-ati condamnat de ochii lumii si ati oprit cercetarile. Voi nu sinteti in stare sa dovediti niste furturi, delapidari, etc. doar prin masluiri de probe, declaratii mincinoase ale unor inculpati si alte lucruri ilegale.

12 februarie 2018 17:09

Transcriere discuție dintre o altă persoană din anturajul familiei Cosma și procuror ST Ploiești - 2 Persoană: Nu! Problema e că… o să înceapă un mare scandal la ANTENA 3… și v-au filmat… și pe dumneavoastră…...Nu știu! Au intrat doi… cablați cu interfoane, cu camere, cu tot… … Intră și GHIȚĂ de la BELGRAD, în direct… S-a dus VOICULESCU acolo… Adică, e o chestiune amplă, care e numa’ pe D.N.A. Ploiești!.... VLĂDUȚ COSMA. Are termen în februarie și acuma vrea să dea drumul… …Și… concluziile ajung la KÖVESI. că de aia s-a dus VOICULESCU, că vor să... habar n-am!… ă… știu doar că o să le dea drumu’… la ANTENA 3, la GÂDEA, …, tot se duc, fac repetiții… montaje. Serios! EVZ.RO.

12 februarie 2018 16:10

alupigus, postac imbecil P$D postez contra cost

12 februarie 2018 15:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.