Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Institutul Cultural Roman Bruxelles, Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles (BOZAR) și Université Libre de Bruxelles (ULB) organizează în 9 februarie a.c., la BOZAR, proiecția filmului Pădurea spânzuraților, în regia lui Liviu Ciulei (1964), peliculă care a primit prima distincție la Cannes pentru regie, pentru România (1965). Istoricul de artă Adrian Silvan-Ionescu, istoricul și criticul de film Bujor T. Rîpeanu, istoricul de film Marian Țuțui și istoricul de film Dominique Nasta vor participa la o masă rotundă cu titlul „Filmul Pădurea spânzuraților r.: Liviu Ciulei, reper pentru filmografia română în contextul modernității europene“, care precedă proiecția.

Prelegerile Pădurea spânzuraților – oglinda marelui război, susținută de Adrian Silvan-Ionescu, Românii transilvăneni în armata austro-ungară din Primul Război Mondial, susținută de Bujor T. Rîpeanu și Primul mare succes românesc la Cannes, susținută de Marian Țuțui vor fi însoțite de proiecții ale imaginilor din timpul filmului și ale celor care l-au inspirat pe Liviu Ciulei să le redea pe peliculă. Dezbaterea va cuprinde și prezentarea cărții Pădurea spânzuraţilor, oglindă a Marelui Război: 50 de ani de la premieră, 100 de ani de la subiect. Dominique Nasta va interveni în cadrul discuțiilor în calitate de specialist și va modera dezbaterea și sesiunea de întrebări-răspunsuri.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.