Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe vremea când era primar al Craiovei, Olguţa Vasilescu a mers pe mâna firmei Tel Drum. Redeschiderea de către DNA a dosarului „Tel Drum“ l-a făcut pe Mihail Genoiu, primarul Craiovei, să-şi apere pielea. Astfel, la numai două săptămîni după ce Codruţa Kovesi a redeschis dosarul „Tel Drum“ (13 noiembrie 2017), Primăria Craiova a deschis la Tribunalul Dolj, în ziua de 2 octombrie 2017, procesul prin care invocă un „litigiu privind achiziţiile publice“, chiar împotriva Tel Drum!

În acest proces, Primăria Craiova vrea să recupereze de la Tel Drum suma de 9 milioane lei (aproximativ 2 milioane euro), bani care reprezintă penalizări pentru nefinalizarea la timp a unui proiect de asfaltare a trei străzi importante din Bănie, anunță COTIDIANUL. Lucrările trebuiau terminate pe 15 decembrie 2015 şi, pentru că UE a decis penalităţi de întîrziere, Primăria Craiova a fost obligată să le plătească din buget pentru a nu fi obligată să plătească întreaga sumă a proiectului, adică 11 milioane euro!

Haos a produs Olguța Vasilescu nu doar pe vremea când conducea Primăria Croaiova ci și în present, în Guvern, prin noua lege a salarizării. Guvernul Dăncilă a anunțat în ședința de joi cum repară unele măsuri fiscale care au prejudiciat angajații. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul ședinței, că Executivul va aproba o ordonanță de urgență conform căreia angajaților cu contracte part-time li se vor reține contributii doar pentru salariul realizat, chiar dacă este mai mic decât salariul minim, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.. „Diferența e suportată în numele angajatului de instituția bugetară angajatoare sau angajatorul privat”, a spus Dăncilă.

Practic, constată NAȚIONAL, angajatorii sunt puși de stat să plătească impozit pe ce nu există! Ceea ce înseamnă că angajatorul va fi practic fraierit de bani din moment ce va plăti pentru o prestație/un produs practic inexistent, salariații în cauză fiind de fapt în timpul lor liber în perioada de timp pentru care statul îi va impozita pe angajatori. Dacă un om muncește doar două sau patru ore, cu ce drept (tupeu) își permite statul să-l taxeze ca și cum ar munci (și produce ceva) timp de opt ore? Nici nu contează cine plătește – angajatul sau angajatorul – câta vreme este vorba doar despre o hoție ordinară legiferată de PSD și ALDE.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit în emisiunea „100 de minute”, de la ANTENA3, despre neînțelegerile privind legea salarizării. „Sindicatele nu au mai avut aceeași poziție ca data trecută. Noi am dorit să introducem această ordonanță pe ordinea de zi, pentru ca niciun angajat să nu fie afectat, mă refer la cei care lucrează part-time. Problemele au apărut la mediul bugetar, iar imediat ce am luat la cunoștință am încercat să le rezolvăm. Ar fi bine ca toți angajații care lucrează la stat să nu lucreze part-time. Mai există profesori care nu își pot asigura norma întreagă. De exemplu profesori de limba germană. Pentru ei am adoptat această ordonanță, astfel încât să nu fie probleme nici pentru luna ianuarie”, a spus ministrul Muncii.

Dar sindicaliştii cer Guvernului să oprească experimentele sociale pe români pentru că măsurile de corecţie propuse generalizează haosul deja creat, anunță ADEVĂRUL. Sindicaliştii din Blocul Naţional Sindical (BNS) atrag atenţia că, în mai puţin de 48 de ore proiectul de ordonanţă care ar regla problemele salariilor part-time a fost modificat de către iniţiatori de patru ori, ultima formă fiind transmis partenerilor sociali chiar în această dimineaţă, fără nicio evaluare de impact sau consultare.

„Din punctul nostru de vedere actualul proiect va adânci haosul salarial şi fiscal pentru că în ultima sa formă proiectul de OUG crează un mecanism prin care, pentru angajaţii cu timp parţial şi salarii mai mici decât salariul minim, angajatorii trebuie să suporte diferenţa între contribuţia socială calculată la salariul minim şi contribuţia socială calculată la salariul realizat“.


Și asta nu e tot, remarcă GÂNDUL. BNS atrage atenția că urmează același haos și în sistemul de pensi: „Nu există nici un fel de precizări concrete cum s-ar putea pune în practică o astfel de măsură, mai ales că devine aplicabilă inclusiv pentru drepturile salariale aferente lunii ianuarie, iar Legea 263/2010 privind sistemul public de pensii se referă în toate prevederile sale, ca şi Codul Fiscal, doar la contribuţii sociale individuale. Cum vor fi luate în calcul la stabilirea dreptului la pensie aceste contribuţii sociale achitate de angajator? Aşa începe haosul şi în sistemul public de pensii”, se arată în documentul citat.


Comentarii

Tel Drum, slogoz de milioane de euro în gura Craiova Olguței asa-i

11 februarie 2018 10:10

Tel Drum, gaură de milioane de euro în Curul Olguței aferim

11 februarie 2018 8:51

Ambsadorul Rusiei la Bucuresti De-ati sti voi de cand o fute Dragnea pe Olguta...

11 februarie 2018 8:50

Adevarul gol golut De cand dureaza idila dintre Olguta si Liviu?

10 februarie 2018 13:53

fan Liviu Dragnea Dragnea are pula mare si fute-n cur pe orisicare: Soros, UE, NATO, SUA, PE, SRI, SPP, SIE, DNA.

9 februarie 2018 17:28

Electorat PSD asa, si?

9 februarie 2018 13:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.