Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UPDATE 13.00 - Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat joi de ÎCCJ la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Decizia nu este definitivă.

Știrea inițială:

Consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, ar putea fi condamnat pentru corupție.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate.

El ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Decizia în acest dosar ar putea veni chiar joi la Instanţa Supremă.

La ultimul termen al procesului din 9 ianuarie, un procuror DNA a cerut judecătorilor să-i condamne pe inculpaţii din acest dosar la pedepse cu executare, orientate spre maxim prevăzut de lege, dar şi confiscarea bunurilor găsite la percheziţii, printre care trei lingouri din aur şi 172 tablouri.


Comentarii

Si Valcov tot de la PDL - PSD ca si Dragnea, Severin, s.a. Are PSD-ul asta un magnet f. puternic care atrage numai "specialisti" zisi populisti, in realitate "antenisti".

9 februarie 2018 9:46

Statul lateral Justiția românească? E un fel de pula calului, dacă permite tergiversarea unui proces penal pe durata a mulți ani de zile. Un proces penal durează minim 2 ani de zile, sau mai mult, depinde de complexitatea cazului, iar dacă justiția românească permite 3 judecări după stabilirea a minim două verdicte, abia a 3-a oară se ajunge la un verdict definitiv, dar asta se întâmplă după 6 sau 7 sau 8 ani de zile, ceea ce nu e normal. Justiția românească NU ar trebui să permită așa ceva, s-ar putea reduce eventual procedura cu permiterea unui apel de recurs unic după stabilirea primului verdict, apoi la următoarea rejudecare a apelului de recurs să fie stabilit verdictul final, care și așa va cere minim 3 sau poate 4 ani de zile. Ar trebui instituită o procedură generală în justiție de judecare în regim de urgență a fiecărui caz în parte pentru a se elimina orice tergiversare de timp și orice pierdere de timp inutilă. Imbecilul ăsta de Vâlcov și cu lingourile lui de aur deocamdată e condamnat penal, dar dacă sentința nu e definitivă el o să rămână-n guvernoi, pentru că încă mai beneficiază de premumția de nevinovăție atât timp cât verdictul lui de condamnare nu e definitiv, deci o mascaradă și o bătaie de joc formidabilă la adresa națiunii. Vă-n gură cu justiția voastră pe care ați schilodit-o până ea a devenit aproape inutilă, iar corupția proliferează mai mult ca niciodată. Secăturilor!

8 februarie 2018 22:30

eu unde sunt trompetele psd-iste?

8 februarie 2018 18:48

Je Ce mai cauta asta in sfera guvernamentala ???

8 februarie 2018 15:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.