Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Orice s-ar zice, lucrurile nu merg prea bine în ţara noastră. O spun reprezentanţi ai mai tuturor taberelor politice, o spun gazetarii, o spun protestele din stradă, o simt largi categorii de cetăţeni. Unanimitatea opiniei se fisurează doar atunci cînd vine vorba despre cauze. Dar şi în această privinţă, pare să existe un „consens“ neaşteptat între proguvernamentali obidiţi şi antiguvernamentali patrioţi. Răul vine de-afară!

România e ţinta unei subversiuni planetare. Avem în toate punctele de pe glob, în toate organizaţiile internaţionale care contează (precum şi în „infiltraţii“ lor din ţară), duşmani sîngeroşi, al căror program e ştergerea României de pe faţa pămîntului, prin dezmembrare, epuizarea resurselor, calomnii manipulatorii, intrigi oculte. Sîntem singuri, o insulă de nefericire, într-o mare de ostilitate. Să facem un rapid inventar. Care sînt instrumentele malefice ale schingiuirii noastre cotidiene? ● Uniunea Europeană. Ne tot zgîndăre, ba cu MCV-ul, ba cu Schengen-ul, ba cu nedrepte ameninţări financiare. Se lasă păcălită (în mod interesat, fireşte) de trădători care îşi vorbesc ţara de rău, de „statul paralel“, de Monica Macovei. Ne tratează ca pe o colonie! Sînt supravieţuirea contemporană a Imperiului Otoman, care ne-a exploatat 500 de ani. Le stăm în gît! Brexitul nu le place, dar ar fi încîntaţi să punem de un „Romxit“, să scape de noi, dar nu aşa, ca de o anexă inutilă, ci furîndu-ne tot ce avem: resurse, bani, oameni. Au nevoie, la hotarul lor de sud-est, de o pată neagră, de un schelet, de o întruchipare a neantului. ● Statele Unite ale Americii. Sub camuflajul unui „parteneriat“ de carton, Departamentul de Stat se amestecă, nervos, în treburile noastre interne. Vrea să umble, samavolnic, la legile noastre, să ne saboteze guvernul, să-şi dea aere de mare mahăr mondial, pe socoteala demnităţii noastre rănite. Tot ce-i interesează pe reprezentanţii SUA este să promoveze, pe căi obscure, unele afaceri profitabile pentru ei, catastrofale pentru noi.

Integral pe AdevărulComentarii

Je Bah tataie, parca ne-ai spus ca ne lesi cu scrierile tali si ne scutesti, dar vad ca te mananca in koor in continuare. Suferi cumva de # maladia LGBT sau doar de logoree ???

9 februarie 2018 10:51

Francis Rossi Articolul integral e nemaipomenit, fulminant din toate punctele de vedere. Felicitări sincere maestrului Pleșu!

8 februarie 2018 23:06

Barbu Dezinteresul fata de Tara, Neam, Limba,Pamant strabun se resimte in toate institutiile centrale, ca si prostia, servilismul, infantilismul, amatorismul, scamatoria etc... Astia sunt dusmani Romaniei, aciuatai si mentinuti in forma de politrucii saltati pe functii la toate nivelele si esantioanele politicii romanesti.... Presedintie, Guvern, Parlament, Agentii NAtionale etc!!!

8 februarie 2018 13:11

Probo Scuze, :EXCEPTIONAL ARTICOL !

8 februarie 2018 12:25

Probo Axceptional articol ! Merita citit si recitit.

8 februarie 2018 12:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.