Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liviu Dragnea caută soluții pentru a-l schimba pe Niculae Bădălău din postul de președinte executiv al PSD. În vizorul lui Dragnea au intrat și Marian Oprișan și Codrin Ștefănescu.

Conflictul dintre președintele PSD, Liviu Dragnea, și președintele executiv, Niculae Bădălău, pare să se apropie de un deznodământ. Liviu Dragnea ar dori să îl lase pe Bădălău fără postul de președinte executiv, simțindu-se trădat de numărul 2 din partid.

În timp ce Bădălău este în vacanță în SUA, oamenii lui Liviu Dragnea caută soluții pentru debarcarea acestuia. Statutul PSD are două prevederi contradictorii în această privință.

Potrivit unui articol, președintele PSD poate solicita Comitetului Executiv Națio­nal votul de încredere pentru activitatea desfășurată pentru membrii Biroului Permanent Național, membrii Guvernului, secretarul general, secretarii generali adjuncți și secretarii regionali ai PSD. Bădălău, în calitate de președinte executiv, face parte din Biroul Permanent Național. Un alt articol din statut prevede însă că președintele executiv este numit și revocat de către Congresul partidului. Cea mai sigură soluție ar fi ca, după o eventuală retragere a încrederii, Bădălău să își dea demisia din postul de președinte executiv, pentru a evita escaladarea conflictului.

Integral pe România Liberă