Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ca un croitor neispravit care a taiat intii stofa si apoi a masurat, guvernele Dragnea 1, 2 si 3 au provocat reactii in lant pe care nu le mai pot controla. Uitati-va la ei. Au schimbat trei premieri, au promis revolutii, si tot ce au reusit sa faca e sa bulverseze toata tara. Cu legile pe justitie au scos lumea in strada, cu legislatia fiscala au batjocorit la gramada firmele private, parte din bugetari si, mai ales, fragilul echilibru macroeconomic.

Ultima opera semnata Valcov, Misa, Shhaideh si Olguta Vasilescu e legata de salarizarea bugetarilor. Pina la aparitia fluturasilor de salariu, pe 15 februarie, nu putem decit sa luam act de declaratiile ministrului Muncii si ale sindicalistilor, care se bat cap in cap. Singurele certitudini sint cresterea peste medie (8%) a salariilor parlamentarilor si scaderea salariilor pentru circa 3% dintre bugetari, anuntata de ministrul Lia Olguta Vasilescu. Sindicatele sustin ca scaderile vor fi mai ample, iar printre cei afectati se vor numara si bugetari cu salarii mici, nu doar angajatii "de lux".

Integral pe Contributors.roComentarii

victor Toti nepregatitii au propriile pareri . Ce ati vrea sa nu se faca nimic,sa stam anchilozati in salarii si pensii nesimtite in inegalitati dramatice? Macar acestia incearca sa faca ceva ,ar trebui ajutati nu incurcati de toti necunoscatorii. Se incearca sa se stabileasca un raport intre salariul maxim si minim. Trebuia un 1/8 deoarece 1/12 este mare. La pensii ar trebui un raport de 1/5 avand in vedere ca pensionarii nu mai au functii si raspundere, toti avand acelasi statut de pensionari. Departajarea sa fie facuta functie de contributia realizata in toata perioada in care au muncit,nu 80% din salariulpe ultima luna ceea ce este o prostie si o discriminare fata de milioanele de pensionari care au un calcul corect.

8 februarie 2018 12:22

Prostul, daca nu se da mare dastept, nu e prost destul! Cum sa inteleaga un idiot ca mutarea contributiilor sociale de la angajator la angajat, fara ca, TEORETIC, pe angajator sa-l coste absolut nimic, este o masura in favoarea ANGAJATLUI? Este adica o masura cu bataie lunga, care asigura acestuia din urma perspectiva unei pensii corecte. Lupta turbata impotriva convine angajatorilor, deoarece, altfel, nu ar mai putea FURA = JEFUI din viitoarea pensie a angajatilor. Si nu numai a propriilor angajati, ci si din pensiile acelor salariati ai caror angjator isi platersc, sau si-au platit intotdeauna corect, contributiile. Naravul celor ce fraudeaza viciaza, deci, inregul sistem de pensii! Iar proportia in care scad salariile in privat este exact procentajul furaciunilor unora dintre patroni. Este contributia acestora la micsorarea salariilor si, indirect, a pensiilor, si nu vina guvernantilor, oricare ar fi acestia. Deci asemenea patroni lacomi si incorecti baga in buzunar atat scutirea oferita de guvern, cat si contributia angajatilor sai, iar daca o varsa totusi la ANAF, o constituie din reducerile de salarii si prin munca la negru. Muta astfel pe seama angajatilor si a sindicatelor inclusiv obligatia de a iesi in strada si a zgaltai din toate incheieturile lor institutiile statului si legile tarii! Acesta este mecanismuil. Iar idiotii de scribalai manjiti cu rahat sorosist pe la gura si pe creier pun si ei umarul la dezbinarea nationala si la razboiul romano-roman, care a devenit arma de baza a celor ce vor prabusirea in neant a Romaniei,

8 februarie 2018 10:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.