Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Atacurile DDoS realizate accidental de autorii de mesaje spam, sabotajul politic şi încercarea deţinătorilor de botnet-uri DDoS de a face bani din Bitcoin - acestea se numără printre tendinţele analizate în raportul Kaspersky Lab pentru cel de-al patrulea trimestru din 2017, realizat pe baza datelor din Kaspersky DDoS Intelligence.

Numărul ţărilor în care sunt localizate resursele victimelor botnet-urilor DDoS a scăzut de la 98 la 82 în T4. Vietnam a urcat în clasamentul celor mai atacate ţări, înlocuind Hong Kong, care se află anterior printre liderii la acest capitol. În ciuda unor fluctuaţii minore, toate celelalte ţări din top 10 şi-au păstrat locul. În schimb, Canada, Turcia şi Lituania au intrat în top 10 ţări în care sunt localizate serverele de comandă şi control pentru botnet-urile DDoS, luând locul Italiei, Hong Kong-ului şi Marii Britanii.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.