Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a susținut din nou miercuri că nu ar trebui să se înregistreze scăderi de salarii în urma transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, afirmând că, dacă acest lucru se întâmplă, înseamnă că patronul l-a „furat” pe salariat.

„Repet ca să se înțeleagă, transferual contribuțiilor nu ar trebui să afecteze netul angajaților din privat, pentru că este vorba de aceeași cheltuială a angajatorului pe care a avut-o și anul trecut. Dacă le-au scăzut salariile, înseamnă că angajatorul a vrut să-și crească profitul și atât, deci l-a furat pe angajat, ca s-o spun mai pe românește, nu este vina Codului Fiscal”, a spus Vasilescu, răspunzând întrebărilor ziariștilor, citată de COTIDIANUL.

În ceea ce priveşte Legea pensiilor, ministrul Muncii a declarat că se fac calcule şi că este nevoie de o reorganizare a Casei de Pensii, deoarece nu se pot recalcula cinci milioane de pensii cu actualul număr de funcţionari, anunță GÂNDUL. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut, de asemenea, că, dacă angajaţii din Sănătate nu sunt mulţumiţi de Legea salarizării, îi aşteaptă să discute la minister, adăugând că salariile sunt calculate greşit de către departamentele de Resurse Umane, deoarece se interpretează greşit legea.

Angajați din Educație, Poliție, Cultură și Justiție spun că le scad salariile, cei care lucrează part-time se plâng că trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-și plăti dările către stat, IT-iștii, persoanele cu handicap, sezonierii, cei din cercetare-dezvoltare și cei cu venituri din activități independente încă așteaptă o soluție de la Guvernul PSD-ALDE. Cu toate acestea, constată DIGI24, reprezentanții PSD-ALDE continuă să susțină că așa-numita lor „revoluție fiscală” este foarte bună, poate doar un pic insuficient explicată și parțial neînțeleasă. Și ne îndeamnă, totodată, să nu-i mai plângem pe cei cu salarii mari, cărora Guvernul le-a tăiat din bani ca să dea la săraci. Și de data aceasta, însă, unii se dovedesc a fi mai egali decât alții.

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) afirmă că Guvernul are restanțe față de angajații din educație, motiv pentru care anunță proteste. DCNEWS afirmă că pe lista nemulţumirilor se află: discriminările din salarizarea personalului didactic, plata contribuţiilor la nivelul salariului minim pe economie pentru cei încadraţi part-time sau cu fracţiuni de normă, precum şi neacordarea sumelor necesare pentru plata hotărârilor judecătoreşti. ”Atragem atenţia Guvernului că nemulţumirile angajaţilor din educaţie sunt mari şi că lipsa dialogului social pentru rezolvarea acestora ne va determina să declanşăm proteste în perioada următoare”, susţin sindicaliştii.

Creşterea PIB-ului României este stimulată în principal de consumul privat, ritmul urmând să încetinească în 2018 şi 2019, conform estimărilor privind perspectivele economice publicate miercuri de Comisia Europeană, citate de EVENIMENTUL ZILEI. "Creşterea economică în România s-a accelerat în 2017, valoarea PIB-ului fiind estimată să fi crescut cu 6,7%, un record post-criză. Principalul factor de creştere economică este consumul privat, susţinut de reduceri fiscale indirecte şi de majorări salariale în domeniile public şi privat.

După ce s-au contractat în 2016, investiţiile totale au început din nou să crească în 2017. Ritmul de relansare a investiţiilor rămâne totuşi discret, în contextul în care investiţiile publice au scăzut brusc pentru al doilea an consecutiv", se arată în raportul interimar al Comisiei Europene privind Perspectivele economice până în iarna anului 2018.

Modificările aduse legilor justiţiei din România s-au aflat miercuri după-amiază în centrul unei dezbateri care a durat mai bine de o oră în plenul Parlamentului European la Strasbourg, eurodeputaţii români care au luat cuvântul având schimburi de replici pe această temă, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, a reiterat apelul Comisiei Europene ca Parlamentul României să deschidă dezbaterea privind modificările la legile justiţiei în linie cu recomandările Bruxellesului şi să obţină un consens şi a spus că executivul comunitar împărtăşeşte îngrijorările cetăţenilor români care au manifestat în stradă.

Prezent la dezbatere, ministrul de Justiţie, Tudorel Toader, nu a putut lua cuvântul, în pofida cererii exprese formulată de către europarlamentarul PSD, Dan Nica. Preşedintele PE, Antonio Tajani, a respins solicitarea motivând că acest lucru este permis doar şefilor de guverne care se află în plen, anunță ADEVĂRUL. Tudorel Toader a sosit de luni la Strasbourg unde s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali europeni, printre care şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.
 Întrebat de către jurnalişti dacă are impresia că există dezinformări la nivel european privind situaţia României, Toader a răspuns: „N-am senzaţia, am convingerea. Nu ştiu din ce provine, dar cu siguranţă – din moment ce mai mulţi discută aceeaşi problemă – e ceva. Din necunoaştere sau din dezinformare, poate şi din alte considerente”, spunea Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri seară, la Strasbourg, că nu este mulţumit de dezbaterea din plenul Parlamentului European privind modificările la legile justiţiei din României, spunând că "s-a discutat într-o manieră absolută politicianistă" şi că afirmaţiile făcute de comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, "probabil nu emană de la dânsa", anunță ROMÂNIA LIBERĂ..

"N-am cum să fiu mulţumit, în condiţiile în care s-a văzut cu ochiul liber (...) faptul că s-a discutat într-o manieră absolut politicianistă, cu un pretext de conţinut juridic. (...) Unii s-au exprimat despre legile justiţiei fără să cunoască nimic din conţinutul respectivelor legi", a spus Toader, adăugând că va face "un inventar al neadevărurilor care au fost spuse" la dezbaterea din Parlamentul European. El a mai afirmat că are "ferma convingere că nu s-a dorit aflarea adevărului", acuzând în acest sens şi faptul că nu i s-a permis de conducerea Parlamentului European să ia cuvântul în dezbatere.Comentarii

ariciul La noi ,cu una ,cu alta,nimic nu merge fiindca toate relele se intorc impotriva noastra .Angajarile la stat pe pile ,nepotisme si cu mita,fara ca macar sa aiba habar ce au de facut,ori sa citesca legile pentru a fi applicate correct.A fi functionar inainte insemna ceva frate,dar acuma ,a fi om e lucru mare,a fi PROST...e orisicare.si ....se cam vede.

9 februarie 2018 10:16

John Mama cat tupeu are taranca asta cu figuri de mare doamna. Pupati-o in dos toti cei 2 milioane de oligofreni , va da toapa numai cresteri salariale la toti. Idiotilor, in loc sa o trageti la raspundere asteptati sa va faca altii dreptate.Asteptati ca sigur vin americanii , evreii , rusii si ungurii sa va ajute. In loc sa o trageti de guler sa va spuna unde sau dus banii statului, va hliziti ca niste boi in fata televizorului , cu o bere la pet si un mic din carne de cal. Au ajuns sa va prosteasca si ultimii tarani cu lut la cur de prin Teleorman.

8 februarie 2018 17:36

Iulian Adevarul supara, nu-i asa? Doar unii se fac ca nu-l vad.

8 februarie 2018 12:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.