Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Din punct de vedere politic, în ultimul an, Liviu Dragnea şi-a dovedit capacitatea de a controla lucrurile. A decapitat două guverne, şi-a impus oamenii în funcţii-cheie, a ţinut opoziţia parlamentară în lesă, iar pe preşedintele Iohannis l-a izolat pe scena politică. Totul pare că-i merge din plin liderului PSD. Se pricepe la tras sfori, la înlăturat de adversari politici şi, în general, stăpâneşte bine metodele fanariote de guvernare. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să mai audă nicio muscă zbârnâind în partid, motiv pentru care vrea să scape imediat de dizidenți.

Pereții viitorului Comitet Executiv Național vor fi pătați cu sângele social-democraților care au îndrăznit să-i țină partea lui Mihai Tudose, anunță NAȚIONAL. Prima poziție pe lista sacrificaților este ocupată în continuare de nr. 2 în partid, Nicolae Bădălău – care a pierdut deja funcția de vicepreședinte al Senatului. Pe eșafod ar urma apoi Codrin Ștefănescu și Marian Oprișan. Respectiv cel mai vocal secretar general adjunct (adevărata portavoce a lui Dragnea până mai ieri) și cel mai longeviv ”baron”.

Între cei doi există însă o mare deosebire: în timp ce Oprișan este acuzat de deviaționism către ”doctrina” Tudose, în cazul lui Ștefanescu se poate spune că gura acestuia i-a bătut încă o dată fundul și asta pentru că a ajuns pe lista neagră după ce s-a contrat, în BEx-ul trecut, tocmai cu Dragnea. Lista neagră, susține COTIDIANUL, continuă cu Ecaterina Andronescu – pe care Dragnea ține musai să o pensioneze anticipat și din vicepreședinția PSD după ce a eliberat-o de grija conducerii Comisiei de educație din Senat.

Bădălău l-a criticat deschis pe Liviu Dragnea, în conflictul acestuia cu fostul premier, Mihai Tudose. Mai mult, Bădălău a și adresat o scrisoare deschisă conducerii PSD, în care a acuzat lipsa de democrație din partid. Potrivit unor surse B1TV, Codrin Ștefănescu ar urma să piardă funcția de secretar general adjunct al partidului, iar Marian Oprișan ar urma să fie schimbat de la șefia PSD Vrancea.

Pe de altă parte, mai mulţi lideri PSD care au fost ignoraţi de Liviu Dragnea în alegerea noilor miniştri forţează o remaniere guvernamentală, la nici o săptămâna de la învestirea Guvernului Dăncilă, au declarat surse politice citate de ADEVĂRUL. Printre cei nemulţumiţi de noua garnitură de miniştri se numără tocmai Marian Oprişan și Niculae Bădălău, dar și Adrian Ţuţuianu şi Robert Negoiţă, care, în ciuda rezultatelor bune la alegerile parlamentare, n-au niciun om în Guvern.

Toţi cei patru lideri pomeniţi mai au ceva în comun: l-au susţinut pe Mihai Tudose în războiul cu Liviu Drganea. Unul dintre vicepreşedinţii PSD a declarat că scânteia revoltei a plecat de la Dănuţ Andruşcă, noul ministru al Economiei, care a primit un portofoliu cu greutate, deşi la audierile parlamentare n-a fost în stare să lege o propoziţie.

Deci apele nu s-au liniştit în PSD după instalarea Guvernului Dăncilă şi se cere deja o nouă remaniere, constată și ANTENA3. Social-democraţii nu-şi mai ascund nemulţumirile în faţa şefului lor. La următoarea şedinţă a CEX, Dragnea va avea de înfruntat prima cerere de remaniere a Guvernului. Cei din PSD vor ca ministrul Economiei şi cel al Educaţiei să fie schimbaţi. Însă Dragnea are şi propriile sale planuri. Președintele PSD vrea la același CEX să ceară demiterea lui Bădalau din funcția de presedinte executiv al partidului.

Prestaţiile lamentabile ale unor miniştri ca Dănuţ Andruşcă şi Valentin Popa i-au făcut pe unii lideri PSD, rămaşi pe dinafară la împărţirea ministerelor în Guvernul Dăncilă, să ceară deja o remaniere, sperând că vor putea numi şi ei oameni fideli în Executiv.Comentarii

Sicterescu In general (ca si-n ....particular !) ceea ce se va intampla in PSD , se va....intampla exact...invers ! Indiferent de ce se..."anunta" pe ...oarece surse ! Sictir !!!

7 februarie 2018 10:59

Corina Creața (EURO-CIUMA ROȘIE): Pe mine nu cred că pune laba, că m-am baricadat într-o budă din fundu curții, la ”Comissie” și m-am pitit după o stivă de saci cu ”fonduri” de ”coeziune” (de EURO-șpagă ”structurală”, n.m.) și am tras pe mine și chiloții de tablă zincată și și masca de gaze pe moacă! Cu respect, CC a CE a UE

6 februarie 2018 22:33

BBC Fiul militianului spagar a invatat bine arta santajului de la taica-su.

6 februarie 2018 18:21

Gicu PSD partid de lasi, fricosi care se comporta ca oile....in turma. Asa va trebuie!

6 februarie 2018 15:38

Dragnea uber alles! Ce-i mi-i face Dragnea pe mitici, pe ardeleni, pe banateni,pe vranceni, etc. mare om, mare caracter!

6 februarie 2018 15:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.