Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vineri, România, prin Ministerul Finanţelor, a împru­mutat 2 miliarde de euro de pe pieţele financiare internaţionale - 750 de milioane de euro pe 12 ani, pentru care trebuie să plătească o dobândă de 2,5% pe an, şi 1,25 miliarde de euro pe 20 de ani, pentru care trebuie să plătească o dobândă de 3,375% pe an.

Ca să vă faceţi o idee ce înseamnă 2 miliarde de euro, gândiţi-vă că atât a costat Casa Poporului, obiectiv realizat în 10 ani.

Nu este nimic rău că România se împrumută pe pieţele financiare internaţionale, pentru că aşa fac toate ţările dezvoltate. Chinezii, japonezii şi belgienii sunt cei mai mari creditori ai americanilor.

România trebuie să fie tot timpul cu împrumuturi pe pieţele financiare pentru a-şi dezvolta economia, pentru a vedea cum este privită de investitori, pentru a avea deschisă uşa bancherilor lumii tot timpul, dar şi pentru a deschide uşa companiilor private din România care au nevoie de finanţare externă.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Demetrios Nu numai PSD a imprumutat.... Si APR si PDL si Alianta DA au imprumutat de la extern pentru ca face parte din politica internationala de subjugare a Romaniei.... Ceea ce dobitocii ajunsi la putere in diverse faze ale post-dictaturii interne nu au inteles, acceptaand orice magarie a externului, adica o ingerinta in Suveranitatea si Independenta Statului Roman atat de trambitata de "tratatele internationale" de kkt.....

5 februarie 2018 23:08

@5 februarie 2018 10:44 - te inflamezi si jignesti omu' de pomana. Citeste intreg articolul si vei vedea ca are cu totul alta concluzie. Din nefericire, foarte trista.

5 februarie 2018 10:59

HOOOO bagamiass pula in gura ta de ziarist TAMPIT România trebuie să fie tot timpul cu împrumuturi pe pieţele financiare pentru a-şi dezvolta economia, pentru a vedea cum este privită de investitori, pentru a avea deschisă uşa bancherilor lumii tot timpul, dar şi pentru a deschide uşa companiilor private din România care au nevoie de finanţare externă. ??????? BAI HOOOOO! Astia se imprumuta sa plateasca PENSII si AJUTOARE SOCIALE! NU ptr a dezvolta ceva! Aaaaa,,,, SI ptr A FURA!

5 februarie 2018 10:44

Soros Ce fericire pe generatia :millenium: ! Vor plati ptr ce fura Dragnea si CO! Hai ca # rezist , voi plebeilor!

5 februarie 2018 10:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.