Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O problemă nerezolvabilă de matematică, dată elevilor la o şcoală din China, a surprins internauţii prin absurditatea acesteia, scrie descopera.ro. Conform IFL Science, problema suna în felul următor: „Dacă o navă are la bord 26 de oi şi 10 capre, ce vârstă are căpitanul vasului?”.

Răspunsurile au fost dintre cele mai variate: „Vârsta căpitanului este... nu ştiu. Nu pot rezolva asta” sau „Căpitanul trebuie să aibă cel puţin 18 ani pentru că un minor nu are are voie să fie căpitan pe vas”.

Integral pe MediafaxComentarii

Gabriel Ciolac Nu are nimic de a face cu Teorema lui Pitagora... dimpotriva problema se rezolva prin radacini patrate – cu cât mai patrate cu atat mai bine! Astfel poti sa-ti administrezi patru aspirine daca de exemplu te doare capul... una pentru fiecare coltz!

4 februarie 2018 13:20

Marcel Hagea Pentru rezolvare problemei trebuie sa se aplice principiul invers-proportioaniltatii a teoremeii lui Pitagora...

4 februarie 2018 13:16

Eu am un frate care are 20 de ani si e pe jumatate nebun. Deci capitanul are fix 40 de ani. Un raspuns cat se poate de logic.

4 februarie 2018 12:12

Eu am un frate care are 20 de ani si e pe jumatate nebun. Raspuns corect: capitanul are fix 40 de Un raspuns cat se poate de logic.

4 februarie 2018 12:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.