Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Din ziua de azi vreau să vă reproduc două gesturi care ne arată unde suntem.

În țară, Liviu Dragnea este întrebat de ziaristul Cristian Andrei dacă vede vreo problemă de integritate în faptul că Darius Vâlcov, care-și așteaptă sentința în două dosare de corupție, a fost proaspăt instalat secretar de stat, consilier al premierului V.V. Dăncilă. Drept răspuns, dl. Dragnea a ridicat din colțul buzei, dimpreună cu bucata de mustață aferentă. Gestul său a transmis scârbă. Pe de-o parte, dl. Dragnea ne-a comunicat sila că este nevoit să răspundă întrebărilor unui ziarist de teren, când pentru domnia marii jurnaliști organizează deja la televizor Cântarea României. Nu se cade să se coboare de la înălțimea Suveranității sale ca să fie tras de mânecă de oricine. Pe de altă parte, gestul dlui Dragnea a catalizat în el tot dezgustul pe care acest om l-a acumulat față de cuvântul „integritate”. Dl. Dragnea a simțit acest cuvânt ca pe o insultă și s-a scuturat de el ca de un herpes.

În străinătate, la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis este întrebat de ziariștii români ce a discutat cu Liviu Dragnea, la Cotroceni, după jurământul miniștrilor. Drept răspuns, președintele râde măgărește și părăsește încăperea. Dl. Iohannis avea la dispoziție explicația că rămâne fidel principiului de a nu face publice discuții private. Sau putea să aibă orice fel de răspuns sobru și instituțional. În schimb, rânjetul dlui președinte ne-a comunicat disprețul său suveran, care s-ar putea traduce astfel: sunt lucruri prea mari, chestiuni de stat, pe care mintea voastră slabă nu le poate cuprinde. Total inadecvat, în condițiile în care Comisia Europeană tocmai ne spusese că nu e nimic de râs: situația din România este gravă, iar statul de drept este amenințat.

Integral pe RepublicaComentarii

Asta-i cam asa, bai Negrutiule! Asta-i dimocratia. D'aia e ales presedintele de fo 6-8-10 milioane de natarai, ca sa NU dea raportul oricarui partzau de giornalist scolit pe la neica Spiru! Si macar de-ar fi unul-doi, dar E cata frunza si cata iarba, care de care mai agresiv, care de care mai ignorant! Lui i se da indicatia de la DelMonica, Centrul intermediar de presa al Societatii OpenDeschise:- Intreaba-l, ba, aia, intreaba-l ailalta, ca alea este currecte pulitic, iar tie, carele ai stele mai multe, ti se spune: - Da-te, ba, dracului, zgariat pe creier! Lasa-l pe domnul Presedinte, ca are si el indicatiile lui! Ia-te numai de Dracne, ca ala-i al nimarui!

1 februarie 2018 10:11

Asta-i can asa, bai Negrutiule! Asta-i dimocratia. D'aia e ales presedintele de fo 6-8-10 milioane de natarai, ca sa NU dea raportul oricarui partzau de giornalist scolit pe la neica Spiru! Si macar de-ar fi unul-doi, dar E cata frunza si cata iarba, care de care mai agresiv, care de care mai ignorant! Lui i se da indicatia de la DelMonica, Centrul intermediar de presa al Societatii OpenDeschise:- Intreaba-l, ba, aia, intreaba-l ailalta, ca alea este currecte pulitic, iar tie, carele ai stele mai multe, ti se spune: - Da-te, ba, dracului, zgariat pe creier! Lasa-l pe domnul Presedinte, ca are si el indicatiile lui! Ia-te numai de Dracne, ca ala-i al nimarui!

1 februarie 2018 10:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.