Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„În dosarul Schengen, Comisia are o opinie, dar decizia se ia în cadrul întâlnirii miniştrilor de Interne şi Justiţie, unde statele membre, evident, au un cuvânt greu de spus. Aceste discuţii pe justiţie, cert nu ajută dosarul Schengen. Dacă vor strica sau nu, rămâne de văzut, părerea mea este să ne ocupăm de legile justiţiei, să le facem bune, în primul rând pentru români bune, nu pentru altcineva şi atunci putem să continuăm, probabil cu oarece success, şi discuţiile Schengen”, a declarat Iohannis.„MCV-ul ţine de Comisia Europeană şi ţine, evident, şi de felul în care preşedintele Juncker vede lucrurile şi aici cred că putem să fim optimişti. Repet ce am spus şi înainte: depinde în mare măsură de noi, dacă avem suficientă înţelepciune să avem o legislaţie pe justiţie care este şi modernizată, şi rezonabilă, şi poate fi acceptată şi în varianta cea mai bună şi funcţionează bine, atunci lucrurile vor fi uşor de rezolvat pe MCV. Oricum, formatul de negociere este dat institutional de MCV pe aceste teme şi, de partea noastră, negociază Guvernul”, a adăugat Iohannis.

„Am avut o întâlnire, acum, cu preşedintele Donald Tusk. Am avut o discuţie foarte bună care s-a axat pe două paliere: prima parte a discuţiei a fost puţin în pregătirea Consiliului informal din 23 februarie, când vrem să începem primele tatonări pe exerciţiul financiar multianul post 2020 şi aici mi-a prezentat câteva abordări pe care le-am găsit bune, dar fiind încă în pregătiri, nu voi intra în detalii. A doua parte s-a referit la chestiuni care ţin mai degrabă de viitorul Uniunii, mai exact alegerile care vor avea loc în 2019 şi aici au fost câteva teme puţin mai concrete. Bunăoară, se pune problema dacă este bine sau nu este bine să se meargă mai departe cu acel model, adică fiecare familie politică să aibă un candidat de vârf care este promovat şi care merge în speranţa să fie, până la urmă, luat în considerare pentru conducerea Comisiei. Este un model care a fost încercat, care a dat rezultate şi părerea mea este că e bine să se continue pe acest model. Încă o chestiune foarte concretă a fost, ştiţi că după ce marea Britanie părăseşte Uniunea, rămân câteva locuri în Parlamentul European în discuţie. În Parlamentul European s-a elaborat o propunere care, de exemplu, pentru România înseamnă un loc în plus, o propunere care după părerea mea este un compromis bun şi eu aş fi de acord să mergem mai departe cu această propunere”, a mai spus şeful statului.


Klaus Iohannis:

- Am avut discuţii multe, foarte bune, o mare parte s-au centrat pe preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Am discutat mult şi despre viitorul Uniunii şi despre crize.

-Am discutat despre România şi a exitat un interes proporţional cu evenimentele de acasă, inclusiv pe tema Justiţiei, într-o notă pozitivă, constructivă şi mi-au făcut plăcere

-Personal sunt hotărât şi convins că voi reuşi ca aceste discuţii să se termine cu legi care vor fi în varianta cea mai bună, îmbunătăţite, care pot fi folosite, practic. Cel mai important obiectiv- independenţa justiţiei româneşti. Este intangibilă. O chestiune pentru care mă voi implica cu tot ce pot să facă un preşedinte pentru a păstra lucrurile aşa.

-România este o ţară pro-europeană. Aşa va rămâne

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, că România este o ţară pro-europeană şi că aşa va rămâne, adăugând că în timpul Preşedinţiei Consiliului Uniunii, ţara noastră va contribui la construcţia unui viitor foarte bun pentru UE.

„Am discutat însă şi mult despre viitorul Uniunii, despre crizele pe care trebuie să le abordăm cu multă hotărâre şi, sperăm noi, cu rezultate foarte bune. Referitor la Preşedinţia Consiliului Uniunii, am subliniat chiar din introducere că România este o ţară pro-europeană. Aşa va rămâne. Este o ţară deplin angajată în procesul de consolidare al Uniunii şi, prin Summitul pe care îl vom organiza în timpul Preşedinţiei noastre, vom contribui, cred eu, într-o măsură foarte bună la construcţia unui viitor foarte bun pentru Uniune”,a declarat Iohannis, la conferinţa comună cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.„Viziunea noastră, a României, este una puternic pro-europeană, şi avem, noi, România, ca obiectiv strategic o integrare mai profundă în Uniunea. Vrem ca acest lucru să transpară şi prin felul în care vom organiza Preşedinţia. Noi suntem pentru o integrare mai profundă. În pregătirea Consiliului, avem foarte multe probleme de rezolvat şi, în acest loc, ţin neapărat să salut şi să mulţumesc Preşedintelui Juncker pentru disponibilitatea exprimată deja acum ceva timp de a veni în sprijinul României, fie prin discuţii la nivel de conducere, fie prin discuţii la nivel tehnic. Eu cred că vom avea nevoie de toate aceste lucruri”, a mai spus Iohannis.


Comentarii

Doru Actualul Președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost nevoit să demisioneze în 2013 din funcția de prim-ministru al Luxemburgului (funcție pe care o deținea de 18 ani) din cauza implicării sale într-un mega-scandal legat de spionaj? ...În decembrie 2012, în Luxemburg a fost înființată o Comisie Parlamentară de Anchetă, ca urmare a unor dezvăluiri referitoare la grave nereguli și practici ilegale comise între anii 2004-2009 de către Serviciul de Informatii din Luxemburg, plasat sub autoritatea directă a premierului Jean-Claude Juncker. În raportul parlamentar s-a arătat că servicile secrete ale Luxemburgului au supravegheat ilegal politicieni și membri ai societății civile, au folosit autoturisme în scopuri personale și au cerut bani și alte favoruri în schimbul influențării unor oficiali. Potrivit comisiei parlamentare de anchetă, abuzurile ar fi cuprins şi plantarea ilegală de microfoane în spațiile ocupate de politicieni!

3 februarie 2018 10:46

Moshe Klughaft, strategul israelian al PSD L-am invatat pe Dragnea sa le dea ca mita electorala romanilor multe baxuri de ulei in Dec 2016. Le-a lubrificat bine gaoaza/rectul pt 4 ani (inside-out), pt penetrarile violente/taxele si scumpirirle care au urmat si vor mai urma.

2 februarie 2018 19:07

alupigus Ghiolbani, un heterosexual notoriu, care a fost ofiter nazist in tinerete.

1 februarie 2018 15:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.