Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Andrew Popper, şef al Casei Regale, susţine că legea privind Casa Regală trebuie adoptată de Parlament, menţionând că Familia Regală are discuţii cu Guvernul privind găsirea unei soluţii intermediare privind Palatul Elisabeta. Popper a precizat că au fost discuţii şi cu partidele politice.

"Noi speram că problema se va rezolva pe termen lung prin adoptarea acestei legislaţii şi avem toate motivele să credem că va fi adoptată de Parlament. Legea va da posibilitatea ca Familia Regală să rămână în această locuinţă, imensa majoritate a suprafeţei acestei clădiri fiind folosită pentru evenimente publice. E foarte puţin probabil ca legislaţia să fie adoptată până pe 5 februarie. Suntem în discuţii cu Guvernul ca să găsim o soluţie intermediară, în ultimele zile am găsit foarte multă bunăvoinţă din partea Guvernului", a declarat, la Antena 3, Andrew Popper, şef al Casei Regale.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Eugen Nicolaescu – In legatura cu comentariul de mai jos: În 1950, dupa alungarea Regelui, Armand (tatal lui Andrew) Popper a ajuns director al Editurii Casa Rusă, ulterior al Editurii Didactice şi Pedagogice şi vicepreşedinte al Comitetului de Stat pentru Cultură şi Artă. În timp ce Armand Popper, tatăl şefului Casei Regale de astăzi, sprijinea guvernul comunist pro sovietic Petru Groza, pe 30 decembrie 1947, sub ameninţarea uciderii a 1000 de tineri, a avut loc abdicarea forţată a Regelui Mihai si instaurarea ilegala a republicii populare, cu consecinţele cunoscute. Armand Popper a sprijinit alungarea Regelui, iar astăzi fiul său, Andrew Popper, este şef al Casei Regelui Mihai I. Dacă în timpul facultăţii era cunoscut ca Andrei, ajuns în SUA şi-a schimbat prenumele în Andrew. Bunicul său dinspre tată se numea Andrei. S-a născut pe 26 noiembrie 1889 în Berettyoujfalu din Ungaria. Fiul său, Armand, a ajuns în anii ’30 în România. Interesant că statistica din 1930 a numărului de membrii ai Partidului Comunist aflat în ilegalitate a arătat o creştere de la 27% la 38% a procentului de evrei din structura partidului. Aşa Armand a ajuns în rândurile ilegaliştilor. În 8 iulie 1944 avea să se nască viitorul şef al Casei Regale Române. În anii 2003-2004 a negociat cu statul român retrocedarea proprietăţilor Familiei Regale. Apoi a devenit şef al Casei Regale.

22 ianuarie 2018 7:40

Marius Rotaru Prima mare greseala a Principesei Margareta a fost de a se casatori cu Radu Duda, care a fost pus la înaintare de securitate. A doua greseala este de al fi luat în anturaj pe Andrew Popper (a caror neamuri traiesc acum in Israel si SUA) si unde au dat bir cu fugitii dupa ce Dej si Ceausescu i-a zamislit. Tatal lui Andrew Popper a fost un ilegalist comunist si fondator al comitetului evreiesc democrat care a lucrat in ministerul justitiei dupa August 1944 (ministerul care a condamnat si exterminat jumatate de milion de români)! A treia si cea mai grava dintre greseli a fost (la îndemnul celor doi susmentionati) sa-si inlature propriul nepot (Printul Nicolae) de la succesiune. Dar asa cum a spus ea insasi excluderea Printului nu este definitiva – noroc ca a spus treaba asta fiindca este chiar ultima posibilitate de a se putea reveni la Monarhie… insa este absolut imperios descotorosirea de Popper – pe care nu-l intereseaza decat sa suga banii Familiei Regale!

22 ianuarie 2018 7:30

Marius Rotaru Sa nu uitam ca Palatul Elisabeta a fost construit de Familia Regala din banii proprii. Aceasta resedinta a fost confiscata de comunisti! Din nou... dupa cum vedem, românii sunt un popor de oameni nedrepti... si Dumnezeu NU ne da dreptate si mila pâna când nu ne vom învata lectia si nu ne vom deschide ochii! Niciodata nu vom putea da regilor României ceia ce ne-au dat ei nou! În continuare, ca popor, cinstim cea mai mare expresiei de crima din istoria umanitatii care a fost si este comunismul si pe cei care se trag din ei, gen Dragnea! Vedeti foarte bine ce se intampla când aveti mocofani la putere si tot nu va saturati! Orice nenorocit de securist care taie padurile tzarii si-a strâns averi de sute de milioane de euro – dar asta nu va deranjeaza, că deh... e din neamul nostru de mocofani si vorba aia, corb la corb nu-si scoate ochii! Sa nu ne miram cine ne manânca ... daca vrem in troaca! Nu numai ca sunteti contra unei forme de stat civilizate precum Monarhia, dar in prostia si rautatea voastra sunteti si contra celor 4-6 milioane de români din afara care de bine de rau sustin tzara din banii trimisi aici... probabil ca daca ramâneau pe mai departe în aceatsta tzara de "cacao" sa manânce împreuna cu voi salam de soia ati fi fost fericiti!

22 ianuarie 2018 7:02

Nu mai pleacă? Foarte bine! Atunci să plătească chirie statului, la metru pătrat conform legii. Dacă legea spune că palatul Elisabeta a fost locuință de uz pentru un fost șef de stat român pe perioada vieții, de ce să nu încalce legea și Casa Regală? Nici nu mai trebuiau atâtea invitații speciale pentru eliberarea palatului, trebuia aplicată legea. Fostul premier demisionar zicea că pot folosi în continuare palatul dacă îl închiriază și plătesc, că vorba aia au 60 milioane de euro avere, nu sunt niște sărăntoci. Cu privire la Constituția României, chiar dacă a fost formulată obligând cumva republica formă de stat, se poate organiza oricând un referendum pentru monarhia constituțională, referendum care dacă ar fi fost organizat în 1990, eu aș fi votat pentru, deoarece conjunctura politico-socială de atunci impunea despărțirea urgentă de comunism, acum atât eu cât și o majoritate ar vota împotrivă, pentru că poate așa e normal în contextul actual mondialist și european privind monarhiile, care nu au mai rămas decât câteva. Ar fi bine de știut care e statutul legal și social al fostelor case regale ale Germaniei, Franței, Portugaliei, etc., pentru a face o paralelă comparativă și evident a se ajunge la un numitor comun privind statutul social și legal al Casei Regale românești, evident un considerent legal și decent și de bun simț. Cu un pic de răbdare și mult tact se poate face asta, dar până atunci chestiunea palatului Elisabeta trebuie și trebuia definitivată conform legii, care spune că acum nu mai e acea locuință de uz personal pentru un fost șef de stat. Punct!

22 ianuarie 2018 1:07

Marius Rotaru Bine mai IONUT, atunci sa va fure pseudocoumunistii si securistii lor cât mai mult stiind ca peste 4 ani le vor urma altii sau ca eventual nu poate ramane presedinte decat de 2 ori Deci sa-si faca fiecare "plinul" cât mai repede si mai bine. Familiei regalei i s-a retrocedat (si nu tot) ce a fost cumparat din banii personali ai Regelui Carol I (bani cu care a venit din Germania). Sa stati cu oile in frig si sa faceti manifestatii masochiste pe strazi asa cum ati facut si azi!

21 ianuarie 2018 23:52

Ionut Romania NU ARE si NU VREA Casa Rregala! Urmasii fostului rege Mihai au o gramada de palate si paduri retrocedate de la poporul roman! AJUNGE!!! Sa mearga la munca, nu la intins mana ca si cersetorii! Nu dosrim sa-i sustinem din banii nostri, munciti din greu! Niste neobrazati.

21 ianuarie 2018 20:34

Denis Familia Regala are unde sa locuiasca nu trebuie sa stea la Palatul Elisabeta. Au dobandit averi mari si au din ce trai. Avizul negativ dat de Premierul Tudose cererii Familiei Regale pentru palatul Elisabeta si o renta de 25.000.000 euro/an l-a costat postul. Sper ca Parlamentarii sa nu aprobe nici ei acel proiect al lui Tariceanu si Dragnea.

21 ianuarie 2018 19:00

Cornel Cerchezu Articolul Nr.1 al asa zisei constitutii (actuale) nu a pus niciodata in dezbatere forma de stat, dimpotriva Antonie Iorgovan a manipulat totul in asa fel incat românul sa nu poata decât alege forma republicana. Astfel nu e nimic constitutional in aceasta constitutie pana când nu se face un referendum independent asupra formei de stat. Ultima forma de stat (legala si morala) a fost Monarhia dupa care forte straine (Rusia) a introdus obligatoriu forma de Republica Socialista... pâna când nu se face un nou referendum, Monarhia ramâne singura forma legala de Stat a României contemporane!

21 ianuarie 2018 18:58

monarhistu` si..... nu prea Pai....de ce-ar pleca ? Daca si-au gasit fraierii...

21 ianuarie 2018 18:13

G. Antoniade Locul Casei Regale este in România si nu trebuie sa se mute nicaieri... trebuie doar sa refaca greseala strategica si sa-l repuna pe Nicolae in drepturi dupa care sa adopte o politica prin care sa convinga poporul ca Nicolae poaate (si trebuie) sa fie Regele României!

21 ianuarie 2018 17:54

G. Antoniade Alegerea este simpla 1. ori Monarhie, adica patriotism pur, ori 2. Republica, adica români tradatori (sau alte neamuri) borfasi si hotzi de tzara

21 ianuarie 2018 17:50

G. Antoniade Constitutia actuala (cu valoare de hârtie de wc) a României este nula si neavenita fiindca a fost impusa asupra poporului prin "manipulare" si smecherie. Astfel nu se putea raspunde la forma de stat decat ca Romania este republica, ca limba româna este limba tzarii si ca teritoriul ei este indivizibil... (toate comasate in acelasi paragraf) astfel erai obligat sa accepti forma de stat asa cum aparea in intrebare (adica republica)... cred nr. 3 sau 5. Astfel constitutia actuala este o facatura a lui Iliescu fara nici o valoare morala! Atât timp cât nu se face un referendum foarte clar... daca românii doresc republic (o forma "comunarda" josnica sau monarhie, o forma moral inaltzatoare... nici un om normal nu are cum sa respecte aceasta zdreanta actuala carora unii îi spun constitutie! Inaintea unui referendum, este necesar ca timp de minimum 1-2 ani (sau mai mult) sa se prezinte in media româneasca meritele regalitatii pentru a se putea combate "spalarea de creer" practicata timp de 50 de ani de republica criminala româneasca!

21 ianuarie 2018 17:46

coco Casa regala trebuie sa se mute in Elvetia.Va rog sa cititi Constitutia Romaniei.

21 ianuarie 2018 17:23

nae care popor mai boule de Antoniade este alaturi de tampitul de Nicolae,,,tu vb in pizda ma-ti in numele tau nu a poporului,,,

21 ianuarie 2018 10:42

G. Antoniade Fara Printul Nicolae, Familia Regala nu este intreaga si nu are nici un viitor... astfel Palatul Elisabeta nu le va folosi la nimic si nu va fi decât o scurgere inutila de bani! Poporul este atasat de Printul Nicolae – Speram ca Majestatea Sa Margareta sa dovedeasca intelepciune necesara sa recunoasca ce doresc românii si sa pregateasca un drum de durata de conducere împreuna cu Printul. Aceasta este singura cale prin care Monarhia si Romania pot fi salvate! Modelul Andoran de "co-principat" poate cumva fi adoptat conditiilor din Romania, mai ales ca atât România cât si Andora au aceleasi culori nationale!

21 ianuarie 2018 10:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.