Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numărul persoanelor care protestează sâmbătă seara împotriva modificării legilor justiţiei în Parlament, precum şi împotriva PSD a ajuns la câteva mii în oraşele Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara, şi Iaşi, alte câteva sute participând la manifestaţii în alte localităţi ale ţării.

La Iaşi, numărul persoanelor care au plecat în marş pe străzile din zona centrală a ajuns la peste 3.000.

În jurul orei 19,30, manifestanţii s-au adunat în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ca şi la protestele anterioare, aceştia au scandat, printre fluierături, huiduieli şi zgomot de vuvuzele, lozinci prin intermediul cărora îşi manifestă nemulţumirile faţă de reprezentanţii guvernului: "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Vrem autostradă, nu penali pe stradă", "Justiţie, nu corupţie", "PSD, ciuma roşie", "Parlament penal, marş la Tribunal", "Demisia, demisia", "Legi pentru toţi, nu pentru hoţi", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi".

La Sibiu, peste 3.000 de oameni mărşăluiesc sâmbătă seara, pe pietonala din centrul municipiului, care practic este plină de la un capăt la altul de protestatari cu vuvuzele, steaguri şi fluiere.

Coloana de manifestanţi se îndreaptă spre alte artere rutiere importante din oraş.

Protestarii scandează "Guvern de hoţi şi de mafioţi!", "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii!" şi "Bucureşti nu uita, Sibiul-i de partea ta!".

La Timişoara, circa 5.000 de oameni au plecat în marş, din Piaţa Operei spre primărie, prin Piaţa Huniade, bulevardul Republicii fiind blocat.

De asemenea, în Cluj Napoca, peste 5.000 de persoane protestează, sâmbătă seară, manifestaţia fiind în desfăşurare.

Protestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor începând cu ora 18,00 şi au purtat pancarte cu mesaje precum "Suntem cu ochii pe voi", "Uniţi salvăm toată România", "Dragnea tot nu scapi de puşcărie", "Penalii n-au ce căuta la guvernare".

De asemenea, ei au scandat "Hoţii", "Mincinoşii", "Jos PSD", "Jos Guvernul", "PSD Ciuma roşie", "Uniţi salvăm toată România".

După ora 19,00, cei peste 5.000 de protestatarii au pornit din zona centrală într-un marş prin cartierul Mărăşti, blocând în drumul lor circulaţia autovehiculelor.

La Constanţa, peste 400 de activişti civici s-au strâns pe platoul din faţa Prefecturii, în urma unui apel lansat pe pagina "Rezistenţa Constanţa" a unui site de socializare, pentru a protesta faţă de modificările aduse legilor justiţiei, iar la ora 19,00 au pornit într-un marş de solidarizare cu manifestanţii din Bucureşti, până la sediul organizaţiei judeţene PSD Constanţa.

Oamenii mărşăluiesc pe principalele bulevarde ale oraşului Constanţa sub sloganul "Revoluţia generaţiei noastre!" afişat pe un banner mare şi scandează: "PSD ciuma roşie" şi "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie" şi îşi manifestă nemulţumirea faţă de schimbările pe care coaliţia de guvernare intenţionează să le facă legilor justiţiei. Alte câteva zeci de activişti civici au plecat în cursul zilei către Bucureşti, pentru a transmite mesajul constănţenilor la protestul din capitală.

La Târgu-Mureş, aproximativ 200 de persoane au plecat în marş prin oraş, proteste având loc şi la Braşov, Galaţi, unde 1.000 de oameni au plecat în marş, Bistriţa Năsăud, Baia Mare. Şi la Craiova, 400 de oameni mărşăluiesc pe străzile oraşului.

La Satu Mare, circa 150 de persoane au protestat în centrul municipiului faţă de propunerile de modificare a legilor justiţiei, protestatarii pichetând sediile PSD şi ALDE.

Aceştia s-au adunat în pasajul pietonal Corneliu Coposu de unde au pornit în marş spre sediile PSD şi ALDE, scandând lozinci precum: "ALDE şi PSD, acceaşi mizerie", "Hoţii!", "PSD, ciuma roşie", "Vrem justiţie, nu corupţie!", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta!", "Teleormanul pentru noi, este Scorniceştiul doi".

Protestul s-a încheiat fără incidente, după aproximativ o oră şi jumătate.


Comentarii

Lucaci Florentin Buna seara Trebuie sa intelegem odata ca nimic din ce realizeaza omul la un moment dat nu este perfect Totul este si poate fi imbunatatit Totul evolueaza inclusiv viata omului A spune ca niste legi sunt perfecte si nimic nu mai poate fi imbunatatit este o eroare care efectiv zadarniceste democratia si scopul ei primordial de a imbunatati continuu viata oamenilor a membrilor respectivei societati democratice Bineinteles legile trebuie foarte bine elaborate foarte bine gandite si mai ales foarte bine aplicate Cand una din aceste trei calitati ale sistemului juridic sunt ignorate sau nu sunt respectate din diverse motive totul converge spre un sistem cu entropie in crestere continua care face victime si are urmari catastrofale asupra oamenilor Un sistem juridic trebuie sa tinda spre perfectiune pentru ca in orice alt caz el face victime nevinovate Sigur ca da trebuie angrenati in schimbarea legilor justitiei cei mai avansati judecatori teoreticieni si practicieni pe care Romania ai are Sigur si factorul politic trebuie sa aiba o contributie Altfel de ce mai mergem la vot ? Si in sfarsit sigur peste ani si ani iar vor trebui facute corectii pentru ca justitia si sistemul in sine sa fie mereu updatat ca orice program software Ce ar fi daca omenirea s ar fi oprit la Windows XP ca era cel mai bun ? Si nega orice alt progres de update chiar aparitia altuia la fel de puternic Android ?

20 ianuarie 2018 20:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.