Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Paul Bocuse, legenda gastronomiei franceze, a murit la 91 de ani, potrivit Euronews. Vestea a fost inițial anunțată pe Twitter de Gerard Collomb, fostul primar al orașului Lyon, actual ministru francez de Interne.

„Paul Bocuse a murit, iar gastromia este în doliu. Domnul Paul însemna Franța: simplitate și generozitate; excelențși artă de a trăi. Acest „Papă al gastronomiei“ ne-a părăsit. Chef-ii din întreaga lumiau cultivat fructele pasiunii sale.“, scria ministrul de Interne în mesajul de pe Twitter.

Bocuse s-a născut în Lyon unde avea mai multe restaurante și școli de gătit. Era unul din primii exponenți ai „noii bucătării“, care a reinterpretat modul tradițional de gătit fracez folosind mai puțin unt și mai puțină smântână, și concentrându-se pe ingrediente proaspete și prezentare elegantă.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.