Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

I-am găsit circumstanțe atenuante lui Iohannis. Am înțeles că oferă alt stil decât bășcălia multicoloră a lui Băsescu. Am înțeles că are alte valori care poate îl împiedică să sară cu capul înainte în curtea miracolelor din politica românească.

Dar în politica românească a fost ales, prin alegeri românești, cu un partid românesc în spate. Faptul că e sobru și calculat, chiar tăcut, nu exclude faptul că poate să se implice mai mult. Nu e președintele Italiei, nu are un rol pur decorativ, are mult mai multe puteri, are acces la informație, are posibilități de a construi o strategie.

Integral pe RepublicaComentarii

H. G. Wells 2 Din păcate președintele nu e un orator bun foarte guraliv, dar a putut demonstra că poate susține un discurs coerent și combativ efectiv politic și nu numai, deci președintele s-ar putea implica mai mult în lupta lui politică cu un guvern ostil lui. De exemplu, președintele putea spune foarte clar la ultima nominalizare de premier a PSD pe care a acceptat-o, deci putea spune că e pentru ultima oară când face acest lucru, accentuând faptul că PSD n-a fost în stare să guverneze coerent având doi premieri schimbați într-un an de zile, ceea ce e inadmisibil din punct de vedere politic. Chiar dacă președintele a spus acest lucru un pic altfel, anuma am decis să mai dau o șansă PSD, era mult mai bine să fi specificat că e ultima dată când PSD își bate joc de propriul lor premier schimbându-l. Deci președintele poate face o leacă de mult mai mult, trebuie numai să vrea și eventual să-și facă o leacă de curaj, pentru că fizic vorbind e ditamai găliganul, deci are o statură impozantă cu care poate și domina efectiv un adversar politic dacă are și atitudinea o leacă mai combativă. Cam asta e!

20 ianuarie 2018 21:56

H. G. Wells 1 Omul invizibil? E un roman de-al meu, iar contextul imaginat de autorul articolului nu are nici o similitudine cu opera sau romanul în sine. Problema e că autorul articolului are dreptate, anume președintele poate face mai mult pentru a lupta efectiv contra bătăii de joc de guvernare pe care o practică PSD-ul, dar și parlamentul unde PSD-ul are majortate prin alianță, anume se poate implica mai mult în primul rând prin scurte dar la obiect discursuri sau declarații publice sau de media, în care declarații să combată efectiv toată bătaia de joc făcută țării și României de câtre PSD. Făcând aici o paranteză care îl poate privi totuși și chiar include și pe președinte, anume, orice factor politic poate vorbi deschis cu cifre exacte despre datoria externă națională publică guvernamentală menționând și cine a făcut cea mai mare parte din această datorie, pentru ca națiunea română să-și poată deschide mai bine ochii la momentul când se fac alegeri generale legislative și nu numai.

20 ianuarie 2018 21:56

Dar de ce sa aiba presedintele procente in Parlament?! El e presedintele tuturor romanilor. Cand incepe sa umble dupa procente, deja nu mai presedinte, ci altceva. Poate un sarlatan, poate un travestit, poate un transsexual, poate chiar un sobolan. Acum trebuie sa socoteasca fiecare cu mintea sa. Domnul Iohannis fie a decis sa respecte fisa postului si sa se comporte ca un adevarat presedinte, fie, ca orice om pragmatic, n-a avut chef sa se trezeasca suspendat din functie, eventualitate prevazuta cat se poate de clar in Constitutie si lesne de pus in practica de o majoritate parlamentafra solida. Eu unul inclin spre ultima optiune posibila, dar nu-l condamn, deoarece procedura de suspendare ne-ar fi adus un balamuc in plus in viata tarii, care ar fi adus daune nu numai diverselor tabere politice, ci si oamenilor prea putin interesati de politica.

20 ianuarie 2018 14:44

Codrin Stefanescu & Mirel Palada Catalin Pizdulea esti prost. Ce poate fsce Johannis cand are 25% in parlament?

20 ianuarie 2018 14:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.