Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

itesc o postare pe Facebook a unui român exemplar, Mihai Şora. Între altele, domnia sa spune: "Prima întrebare este „Cum am ajuns aici?“. Cum s-au insinuat hoţia, impostura, servilismul în instituţiile statului şi l-au confiscat? Deşi importantă şi legitimă, rămâne, totuşi, întrebarea unui observator, oarecum exterioară dezastrului pe care îl trăieşte România în clipa de faţă. Conştientizarea situaţiei-limită în care te afli nu dă neapărat şi soluţia practică a ieşirii din ea". Sigur, nu mă gândesc să forţez un dialog la distanţă cu omul acesta binecuvântat de Dumnezeu. Încerc doar să răspund întrebării comune, mobilizat de acelaşi interes: să aflăm „cum am ajuns aici”.

Dar, oare, nu eram aici?! N-am fost, mereu, aici, prelungind – uneori, fizic, în acelaşi serviciu, la aceleaşi birouri, în aceleaşi „direcţii” de minister – existenţele atemporale ale unor indivizi peste care istoria şi transformările ei au trecut ca furtunile de nisip peste şirurile de beduini?!

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.