Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Presedintele PNL, Ludovic Orban, ii solicita ministrului Finantelor sa ii ceara presedintelui ANAF sa anuleze ordinul cu privire la Declaratia 600, iar in caz contrar sa il demita pe acesta, potrivit unui comunicat de presa. Orban spune despre acest ordin ca este o "bataie de joc" la adresa a peste 600.000 romani. El propune si o serie de masuri pentru a corecta situatia.

"Emiterea Ordinului ANAF nr. 4140/2017 din data de 29 decembrie 2017 reprezinta o sfidare si o bataie de joc la adresa a peste 600 de mii de romani, care au descoperit dupa sarbatori ca au noi obligatii fiscale intr-o luna de zile. Chiar daca ANAF estimeaza un impact pentru 210.000 de contribuabili, in realitate datele statistice ale aceeasi institutii arata ca sunt peste 600.000 de persoane cu activitati independente sau venituri din alte surse", sustine Orban in comunicat.

Integral pe HotnewsComentarii

Bunicullulu Veniturile realizate din alte surse decat munca "normala" se impoziteaza si taxeaza (sanatate, pensie etc.) In toate tarile cu o administratie financiara normala. Modalitatea de a aplica aceasta masura retroactiv, cat si plata in avans a acestor taxe pentru niste venituri incerte, mi se pare total exagerata.

20 ianuarie 2018 11:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.