Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Papa Francisc îşi încheie astăzi vizita în Chile şi se va îndrepta spre Peru. În debutul vizitei pastorale în Chile, la întâlnirea cu autorităţile statului, în Palatul ”La Moneda”, Suveranul Pontif a vorbit despre naţiune ca despre o misiune, după ce a omagiat vocaţia poporului chilian ”de a fi, voinţa încăpăţânată de a exista”:

“Binele, ca şi iubirea, dreptatea, solidaritatea nu se obţin o dată pentru totdeauna, ci se cuceresc în fiecare zi. Nu se poate să te mulţumeşti cu ceea ce ai obţinut în trecut, limitându-te la a te bucura de aceasta fără a te gândi că mulţi dintre fraţii noştri suferă încă nedreptăţi care ne reclamă pe toţi (…). Sunteţi în faţa unei mari şi interesante provocări: de a vă implica pentru ca democraţia, visul părinţilor voştri, cu mult dincolo de conotaţiile formale, să fie cu adevărat un loc al întâlnirii pentru toţi. Să fie un loc în care toţi, fără excepţie, să se simtă chemaţi să edifice casa, familia şi naţiunea. Un loc, o casă, o familie care se numeşte Chile: patrie generoasă, primitoare, care-şi iubeşte istoria, care se implică în prezentul convieţuirii sale şi priveşte cu speranţă spre viitor (…).

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.