Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis îl loveşte puternic pe Liviu Dragnea, la doar o zi după ce a acceptat propunerea de premier făcută de PSD, în persoana Vasilicăi Viorica Dăncilă. Preşedintele Iohannis a decis să retrimită în Parlament una dintre legile despre care s-a spus că aduce beneficii familiei şefului social-democraţilor. Este vorba despre proiectul prin care fermele de porci primeau ajutoare de la stat.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, un astfel de demers are nevoie, printre altele, şi de acordul Comisiei Europene, anunță ANTENA3. A doua lovitură pe care Iohannis i-a aplicat-o lui Dragnea se referă la legea prin care Monitorul Oficial trece din subordinea Guvernului în cea a Camerei Deputaţilor, condusă de preşedintele PSD. Experţii de la Cotroceni au descoperit mai multe neconcordanţe în textul normativ şi astfel şeful statului a decis să ceară reexaminarea legii.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis Legislativului o cerere de reexaminare a Legii prin care Monitorul Oficial a trecut de sub autoritatea Guvernului sub cea a Camerei Deputaţilor, proiect adoptat în ultima zi a sesiunii parlamentare din 22 decembrie, anunță Administrația Prezidențială, citată de EVENIMENTUL ZILEI. Proiectul prevede următoarele: „Procedura publicării în părţile I-VII, procedura republicării şi a rectificării, precum şi cea a publicării unor acte normative în numere speciale, cu tiraj limitat, se stabilesc prin ordin al secretarului general al Camerei Deputaţilor.” Cabinetul Ponta a emis, în iunie 2012, o Ordonanţă de Urgenţă prin care Monitorul Oficial a trecut în subordinea Executivului.

Curtea Constituțională a primit din partea președintelui Klaus Iohannis, joi, 18 ianuarie a.c., o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 161/2003. Aceasta, anunță ROMÂNIA LIBERĂ, privește unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției. Legea transmisă la promulgare pe 30 decembrie are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 161/2003 în sensul eliminării incompatibilităţii funcţiilor de deputat, senator, membru al Guvernului, prefect, subprefect, primar, viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean cu calitatea de comerciant persoană fizică.

Președintele Klaus Iohannis a luat rapid decizia de o desemna pe Viorica Dăncilă în funcţia de prim ministru, la scurt timp după consultările cu partidele parlamentare, însă, a constatat GÂNDUL, în decretul de desemnare a uitat să treacă un lucru esenţial. Administraţia Prezidenţială a transmis către Monitorul Oficial rectificarea decretului, documentul având de această dată numele complet al premierului. În documentul publicat în Monitorul Oficial scrie că Viorica Dăncilă a fost desemnată de şeful statului pentru a ocupa funcţia de premier, dar în actul oficial nu este trecut numele complet al acesteia, aşa cum ar fi trebuit: Vasilica Viorica Dăncilă.

COTIDIANUL se întreabă: Și totuși, de ce n-a încercat Klaus Iohannis să obțină mai mult de la PSD? Adică o altă nominalizare, un alt om, mai greu, mai cu experiență, mai potrivit pentru încercările prin care trece țara? Explicația ar putea fi nespus de simplă. Klaus Iohannis este destul de comod. Și îi convine de minune ca PSD-ul să desemneze un mediocru. Fiecare zi de guvernare sub umbrela lui Dragnea și sub pălăria doamnei Dăncilă este o zi care îl ajută să ajungă mai aproape de obținerea celui de-al doilea mandat la Cotroceni. De ce să lupte? Cîștigă mai mult dacă își încrucișează brațele și așteaptă.

Președintele Klaus Iohannis nu avea o variantă, alta decât numirea unui premier de la PSD. Era constrâns de actuala majoritate parlamentară, de Constituţie şi de deciziile CCR, precizează ADEVĂRUL. Numai că Dragnea era convins că preşedintele va respinge prima propunere, absolut inacceptabilă, inclusiv pentru PSD, iar a doua propunere era cea adevărată: Mihai Fifor, sau altcineva, mai competent şi mai „prezentabil” publicului. Figura tristă pe care a avut-o Dragnea, la ieşirea publică de după anunţul preşedintelui, demonstrează această teorie.

Dar Iohannis a preferat altceva. Să lase PSD-ul să piară pe limba sa. De fapt, pe aceea a premierului Dăncilă. Viorica Dăncilă se va prăbuşi în ridicol, şi va târî tot partidul după ea. Pentru că nu are cunoştinţe elementare de administrarea unei instituţii, darămite a unei ţări întregi. Pentru că vorbeşte agramat, fără conţinut, înşirând vorbe goale fără sens. Sancţiunea opiniei publice va fi zdrobitoare.Comentarii

Deputatul gaozar PSD Plesoianu, da cel cu codita, feminizatul Mai p de la pishat, mai mult ca sigur esti v de la wc. Intreaba-l pe Dragnea de ce a rambursat statul roman 21 de milioane de euro din cauza Tel Drum si de ce n-a facut puscarie desi a fost condamnat definitiv. Datorita unor imbecili ca tine, ajung la putere shobolani ca Draknea.

21 ianuarie 2018 10:03

Lucaci Florentin Buna seara Trebuie sa intelegem odata ca nimic din ce realizeaza omul la un moment dat nu este perfect Totul este si poate fi imbunatatit Totul evolueaza inclusiv viata omului A spune ca niste legi sunt perfecte si nimic nu mai poate fi imbunatatit este o eroare care efectiv zadarniceste democratia si scopul ei primordial de a imbunatati continuu viata oamenilor a membrilor respectivei societati democratice Bineinteles legile trebuie foarte bine elaborate foarte bine gandite si mai ales foarte bine aplicate Cand una din aceste trei calitati ale sistemului juridic sunt ignorate sau nu sunt respectate din diverse motive totul converge spre un sistem cu entropie in crestere continua care face victime si are urmari catastrofale asupra oamenilor Un sistem juridic trebuie sa tinda spre perfectiune pentru ca in orice alt caz el face victime nevinovate Sigur ca da trebuie angrenati in schimbarea legilor justitiei cei mai avansati judecatori teoreticieni si practicieni pe care Romania ai are Sigur si factorul politic trebuie sa aiba o contributie Altfel de ce mai mergem la vot ? Si in sfarsit sigur peste ani si ani iar vor trebui facute corectii pentru ca justitia si sistemul in sine sa fie mereu updatat ca orice program software Ce ar fi daca omenirea s ar fi oprit la Windows XP ca era cel mai bun ? Si nega orice alt progres de update chiar aparitia altuia la fel de puternic Android ?

20 ianuarie 2018 21:22

p Ce justitie este asta incit poti fi condamnat cu suspendare? Ori ai comis niste abateri de la lege si esti sanctionat, dar nu cred ca este normal sa faci fapte penale, sa fii condamnat cu suspendare.

20 ianuarie 2018 16:53

bucuresteanu` lu` peste Hantzi, fiind batut mar ii spune friuei ca nu s-a lasat ! I-a zis si el batausului : " ...cur vopsit " !

20 ianuarie 2018 10:54

Deputatul gaozar PSD Plesoianu, da cel cu codita, feminizatul Mai p de la ..., poti fi condamnat penal cu suspendare, cum e Dragnea al tau retardatule. Tot penal te numesti chiar daca nu ai fost inchis.

20 ianuarie 2018 8:40

p Cum anumiti oameni pierd puterea politica gen Ponta, nu se mai spune nimic de el, cu toate ca era denumit penal pina a fost PM.

19 ianuarie 2018 21:36

p Vad ca sint multi "ziaristi" si "parerologi care critica guvernul cu sloganele, unora. Ce justitie avem daca nu pot sa-i dovedeasca ca au incalcat niste legi pe cei in functii importante. Banuiesc ca multora le este indiferent daca Dragnea, Tariceanu ar fi inchisi, dar mi se pare inadmisibil ca la "nivel inalt" sa se foloseasca termenul de penal, fara sa fie inchisi, iar unii ii mai vedem si la TV.

19 ianuarie 2018 21:34

Pute Daca iar faceti demonstratia pentru coruptii din PSD ALDE e iar dirijata daca o faceti contra tuturor coruptilor nu stiu daca convine la toti ,asa ca vedeti ce obiectiv aveti !!!

19 ianuarie 2018 19:29

ion Care lovituri dure?? Parlamentul le trimite din nou si Johannis le semneaza ca primarul.

19 ianuarie 2018 18:18

"Revolutia generatiei noastre". Protestatarii urmeaza sa se adune in Piata Universitatii (pe 20 ian ora 18), de unde vor pleca in mars pe traseul Piata Universitatii - Piata Unirii - Fantani - Parlament, "cu vizite la institutiile confiscate de catre majoritatea parlamentara (Avocatul Poporului, CCR, CNA)". Masacrarea Justitiei de catre PSD-ALDE, criticata de magistrati, Departamentul de Stat, Comisia Europeana, este mai mult decat un atac la procedurile de drept si la adresa luptei anticoruptie. Protestul a fost initiat de grupurile civice Coruptia ucide, 600000 pentru Rezistenta, Insistam, Initiativa Romania, Asociatia Civica ProFest, Contract Romania, Actiunea Civica Galati, Declic, Umbrela Anticoruptie Cluj, Aradul Civic, VeDem Just - Voci pentru Democratie si Justitie si Spatiu liber de coruptie. #VaVedem din Bucuresti. comisarul.ro.

19 ianuarie 2018 13:22

Parpules Cine spune ca-l va realege pe Joharless?

19 ianuarie 2018 12:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.