Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O analiză a companiei de consultanță și audit PwC arată că rata anuală a cheltuielilor pentru apărare va crește în perioada 2017-2021 în 58 dintre cele 71 de națiuni analizate, pe măsură ce statele trebuie să facă față unui mediu global de securitate tot mai complex.

Rusia și acțiunile sale agresive, militare și cibernetice, constituie unul dintre principalii factori ce determină creșterea cheltuielilor în domeniul apărării. Tensiunile geopolitice și factorii macroeconomici alimentează suplimentar comerțul mondial cu armament.


Prioritizarea apărării în contextul agresiunilor actuale

Rusia a alocat 69,2 miliarde de dolari sectorului său de apărare în 2016, adică cu 5,9% mai mult decât în anul precedent. Aceasta echivalează cu 5,3% din PIB-ul său, nemaiîntâlnit după destrămarea Uniunii Sovietice. Potrivit Institutului Internațional de Studii pentru Pace din Stockholm, în 2017, Rusia a luat locul Arabiei Saudite, situându-se pe poziția a treia în lume în materie de cheltuieli militare, în urma SUA și a Chinei.

Integral pe România LiberăComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Din investițiile în armament și dezvoltarea lui rezultă SECETE CATASTROFALE. USA Pentagon, Rusia, China, Franța, Anglia, Arabia Saudită, Iran, Coreea de Nord etc.

19 ianuarie 2018 1:53

Eugen Nu ma surprinde Rusia ci Arabia Saudita. Vor sa puna o racheta balistica pe fiecare camila? Clientii astia bogati sunt prezentul si poate si viitorul producatorilor de armament.

18 ianuarie 2018 22:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.