Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O mică localitate din nord-estul Republicii ruse Yakutia, unde temperatura medie în luna ianuarie este de minus 50 de grade Celsius, este cunoscută drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă.

Oymyakon este cunoscut sub numele de „Polul Frigului”, cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată fiind de minus 71,2 grade Celsius. Această temperatură este inscripţionată pe monumentul de la intrarea în localitatea cunoscută drept Polul Frigului, potrivit descopera.ro.

În mod ironic, numele localităţii se traduce prin „Apa care nu îngheaţă”. În acest loc nu se poate cultiva nimic, astfel că locuitorii, 500 la număr, se hrănesc cu carne de ren şi cal. În oraş există un singur magazin şi o şcoală. Cursurile se suspendă atunci când temperatura scade sub minus 52 de grade Celsius.


Comentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Satul Oymyakon din Siberia creat în Casa Raiului prin Duhul Sfînt după frigiderul cu congelator Arctic și holul mic în care e situat.

19 ianuarie 2018 3:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.