Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a acceptat să o desemneze premier pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD. Șeful statului ar fi preferat varianta Mihai Fifor, actualul premier interimar. Între timp, Liviu Dragnea negociază lista viitorului Guvern.

„Îmi este foarte clar după consultări că PSD-ul dispune de majoritate“, a explicat șeful statului. ”Am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez candidatul propus de PSD. Dar acum, PSD trebuie să performeze. PSD a promis salarii, pensii, școli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puțin s-a realizat“, a comentat președintele Klaus Iohannis.

Decizia a fost luată după o rundă de consultări cu partidele parlamentare, urmată de o întâlnire dintre președintele Iohannis și Viorica Dăncilă. Pentru a deveni premier, Dăncilă trebuie să fie votată de Parlament, ceea ce va fi o simplă formalitate. PSD și ALDE au majoritate și ar putea beneficia și de sprijinul UDMR. Viorica Dăncilă are un termen de zece zile pentru a se prezenta în fața Legislativului cu lista miniștrilor și programul noului Guvern.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.