Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu mi-am făcut iluzii că președintele Klaus Iohannis „va juca”. A ales soluția comodă și cu alte ocazii, când consecințele erau mult mai puțin riscante decât acum. Orice om cuminte ar fi procedat la fel: altminteri, ar fi riscat suspendarea, o lună de Tăriceanu la Cotroceni, blitzkrieg instituțional total, începând cu Justiția. Anticipatele cerute de PNL erau o aiureală: cu cei din opoziție mai ocupați anul trecut să se mănânce între ei sau să aprindă lanterna telefoanelor decât să vină cu o alternativă la Partidul-stat, cu un PSD care și-a binehrănit în 2017 funcționarii și beneficiarii de ajutoare sociale, adică și-a uns metodic mașinăria electorală tradițională, cum credeți că ar fi arătat rezultatul acestor alegeri înainte de termen? Până una-alta, votul bate toate fanteziile Facebook-ului. Dl. Klaus Iohannis a înțeles asta, au înțeles-o și alții, în ciuda nenumăratelor „mesaje de pe rețelele sociale” pe care președintele spune că le-a consultat și care-i cereau „să facă ceva”.

Iar dl. președinte a făcut: „Am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar acum, PSD-ul trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări şi eu am mari aşteptări. Acum PSD trebuie să dovedească că ce a promis face”.

Cu fraza de mai sus, dl. președinte tocmai și-a bătut joc de o parte de Românie. Că o fi o jumătate, că o fi un sfert, că o fi o minoritate din marea masă roșie a țării, asta contează mai puțin. Ce ar fi trebuit să conteze pentru Klaus Iohannis este că această parte de Românie l-a scos președinte, ea i-a dat și voturile, și Like-urile. Nu știu ce opinii ale „oamenilor simpli de pe rețelele sociale” o fi citit domnul președinte, dar sigur greșise bula. Doar dacă intrase din greșeală pe contul lui Liviu Dragnea ar fi înțeles că cetățenii așteaptă această frază de la el.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.