Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scriitorul Dan Lungu (foto) și-a depus candidatura la președinția Uniunii Scriitorilor din România, anul acesta fiind an de alegeri, conform statutului Uniunii.

Ca și alte uniuni de creație din România – cel mai recent caz frământat de procese de legitimitate și contestări fiind cel al UZPR - și Uniunea Scriitorilor din România este de ceva timp într-o permanentă agitație, membrii ei fiind împărțiți între gruparea Nicolae Manolescu și cea reprezentată de Cristian Teodorescu, Dan Mircea Cipariu și Florin Iaru.

În deschiderea Programului pentru candidatură, Dan Lungu ține să specifice: “Până nu de mult, principalele probleme asupra cărora își concentra atenția Uniunea Scriitorilor din România erau creșterea statutului și vizibilității scriitorului în societatea românească actuală, stabilitatea financiară a USR și creșterea valorii noilor membri admiși.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.