Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 500 de şoferi au rămas fără permis de conducere în câteva ore, în noaptea de vineri spre sâmbătă, aproape 130 fiind cercetaţi pentru că au condus beţi şi doi pentru că au consumat droguri, alţi 2.500 fiind amendaţi pentru depăşirea vitezei legale. Aproximativ 13.700 de şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest în timpul acţiunii de vineri noapte, 103 dintre aceştia fiind verificaţi şi pentru consumul de substanţe stupefiante, se arată într-un comunicat de sâmbătă al Poliţiei Române.

În urma verificărilor au fost reţinute 530 de permise de conducere, fiind constatate 186 de infracţiuni şi 5.126 de contravenţii.

Dintre şoferii care vor fi cercetaţi penal, 128 aveau o alcoolemie peste limita legală, iar alţi doi, ambii opriţi în Bucureşti, au consumat stupefiante.

Din cei peste 5.000 de şoferi sancţionaţi pentru contravenţii, 147 consumaseră băuturi alcoolice şi 2.543 au fost prinşi conducând cu viteză peste cea permisă.
Integral pe Gândul