Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un studiu de amploare al cercetătorilor de la Harvard, care a durat 20 de ani, a scos la iveală că nu numai cauzele genetice nu împiedică slăbirea, ci şi faptul că persoanele care au o istorie a obezităţii în familie slăbesc mai eficient, în ciuda acestei predispoziţii genetice de îngrăşare.

Savanţii au aflat că cei predispuşi genetic au fost capabili să îşi îmbunătăţească indicele de masă corporală cu 70% mai bine decât restul, scrie Telegraph.

Studiul a fost publicat recent în British Medical Journal şi a monitorizat aproape 14.000 de oameni între anii 1986 şi 2006.

Specialiştii cred că regimul alimentar opreşte predispoziţia genetică la nivel molecular.

Dr. Louisa Ells de la Teeside University din Middlesbrough, care a examinat lucrarea, a precizat că „predispoziţia genetică nu este o piedică pentru controlarea greutăţii şi nu este o scuză pentru sănătate precară şi politici de sănătate”.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.