Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fructele și legumele proaspete sunt cele care ajung cel mai des la groapa de gunoi, fie pentru că ajung să se strice, fie pentru că nu au forma perfectă pe care o acceptă magazinele. Există inițiative din toată lumea care intervin în acest lanț, preiau alimentele și le donează celor care au nevoie. Citește mai jos despre 9 dintre ele:

Boston Area Gleaners (Boston, Massachusetts, Statele Unite)

Prin această organizație, mai multe grupuri de voluntari salvează surplusul de la ferme și le oferă celor care au nevoie de hrană proaspătă. În 2015, Boston Area Gleaners a colectat peste 163.300 de kilograme de produse din 66 de tipuri de culturi, din 54 de ferme diferite.

412 Food Rescue (Pittsburgh, Pennsylvania, Statele Unite)

Acest grup utilizează tehnologia pentru a conecta donatorii cu beneficiarii, apoi mobilizează voluntarii pentru a face lucrurile să se întâmple. Aceștia din urmă preiau produsele proaspete și sănătoase, dar care nu mai pot fi vândute din cauza unor defecte și le distribuie către cei care au nevoie.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.