Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

UPDATE 13,00: Ministrul de Externe al Ungariei i-a precizat ambasadorului României la Budapesta că declarațiile premierului Tudose sunt "inacceptabile" și că ele reprezintă o amenințare că i-ar putea "spânzura" pe secui, informează Digi 24.

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijarto, l-a convocat pe ambasadorul României la Budapesta și i-a transmis acestuia un protest din partea Guvernului Ungariei.

Protestul vine ca urmare a unei declarații controversate a premierului Mihai Tudose, legată de autonomia etnicilor maghiari din România și, în mod special, de arborarea în Transilvania a drapelului așa-zisului Ținut Secuiesc.

Integral pe România LiberăComentarii

A se citi in titlul de mai jos: "Nu-mi place de niciun fel DE TUDOSE Scuze pentru omisiune!

12 ianuarie 2018 19:06

Nu-mi place de niciun fel, dar reactia lui a fost superba! Pai vin handralaii de unguri cu tot felul de provocari, iar pe urma tipa ca "au, ma doare"! Sa nu uite ca romanii i-au salvat in 1919 de bolsevizarea totala a tarii lor, ca Budapesta a fost eliberata de nazisti tot de romani, iar generalul Avramescu, cel care a condus operatiunea a fost arestat de rusi si ucis! Mai mult decat atat, armata romana a rupt din ratiile sale de alimente pentru a ajuta populatia maghiara sa nu sufere de foame din cauza razboiului. Dupa primul razboi mondial o delegatie ungara a venit la Bucuresti sa solicite asocierea cu Romania, dupa modelul celei avute cu Austria. Regele Ferdinant a respins cu delicatete propunerea si nu i-a facut niciun fel de publicitate. In plus, Roamania a platit cu aur fostele proprietati unguresti ramase in Ardeal si recuperate dupa '89 de maghiari cu acte devenite falsuri istorice! Asa ca, mai usurel, dragi vecini, cu indignarea!

12 ianuarie 2018 19:03

Doru Noroc cu Prim-ministrul Tudose care are coloana vertebrala si spune lucrurilor pe nume. In rest, numai marionete fara vlaga. Uite de-asta il iubim noi pe Tudose!

12 ianuarie 2018 18:56

Lute Joianis dormi ,scularea ,e vorba de Romania ,scuze de deranj !!Ai auzit de Romania e aia cu ajutorul caruia dormi la Cotroceni !!

12 ianuarie 2018 16:58

Blestemul dacic Nu era nevoie de nici un protest deoarece primii care vor sari ca hienele pe Tudose o sa fie romanii .Sunt specialisti in "mancatorii" !

12 ianuarie 2018 16:45

Asta va fi Si mosulica Melescanu va face kk pe el , se va incovoia de sale si-si va cere scuze, infierand in mod diplomatic atitudinea lui Tudose cu aprobarea fanariotului de Tariceanu, bine'teles. Daca situatia ar fi inversa, toti ungurii ar sari si ar vocifera ca traducerea nu a fost corecta etc...

12 ianuarie 2018 16:25

solo Interesant e ca ungurii sunt pe faza la orice. Numai noi dormim cu limba scoasa cand ei fac tot felul de tampenii. De exemplu sa acode azil politic unui urmarit penal.

12 ianuarie 2018 15:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.