Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

PNL Harghita şi-a exprimat, vineri, printr-un comunicat de presă, "indignarea" şi "stupoarea" faţă de proiectul de autonomie pe criterii etnice elaborat de partidele maghiare, despre care susţin că se află "în flagrantă opoziţie" cu Constituţia României şi normele europene şi "aduce îngrijorare" în rândul românilor din zonă, în anul Centenarului Marii Uniri.

"PNL Filiala Harghita a luat la cunoştinţă cu stupoare despre proiectul de autonomie pe criterii etnice elaborat de UDMR, PCM şi PPTM, proiect aflat în flagrantă opoziţie cu Constituţia României şi cu toate actele normative europene privind problematica minorităţilor naţionale. PNL Filiala Harghita se opune categoric oricăror încercări de încălcare a Constituţiei, precum şi oricăror încercări de slăbire a autorităţii statului român în orice colţ al ţării. (...) PNL Harghita protestează ferm faţă de aceste încercări de slăbire a autorităţii statului român, de încălcare a Constituţiei şi ale legilor ţării", se arată în comunicatul remis AGERPRES, semnat de preşedintele PNL Harghita, Sebastian Victor Buzilă.

Conform acestuia, PNL Harghita îşi arată totodată "indignarea" faţă de asemenea proiecte depuse în anul Centenarului Marii Uniri, când toţi cetăţenii ţării ar trebui să manifeste un minim respect faţă de statul român.

Integral pe AgerpresComentarii

Pute Sunt si maghiari in PNL?TELEVIZIUNI e greu de transmis filmul "A fost candva in Transilvania ",trebuie multe aprobari sau unul nu e de acord cu difuzarea ???

12 ianuarie 2018 13:46

Pe mana lor "Proiectul " de autonomie " va avea ca rezultat sporirea unitatii tuturor romanilor indiferent de apartenenta politica , marirea vigilentei lor si indirect marginalizarea celor de etnie maghiara. Ce isi face omul cu mana lui, lucru manual se chiama ! Capetele infierbantate din populatia de etnie maghiara vor fi responsabile de urmari si vor trage consecintele.

12 ianuarie 2018 12:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.