Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Competiția dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose pentru controlul PSD a intrat în linie dreaptă. Ambele tabere folosesc resursele guvernamentale, sabotează acțiunile adversarilor, îi amenință și îi linșează mediatic.

Ambele tabere folo-sesc toate armele din dotare pentru a-și crește șansele la Comitetul Executiv Național din 29 ianuarie, unde se va discuta propunerea premierului de restructurare. Propunerea nu este agreată de Liviu Dragnea, pentru că restructurarea este o formulă prin care premierul încearcă să scape de oamenii săi. De altfel, Tudose a cerut deja demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care o acuză că l-a mințit.

Premierul a avut grijă să își coaguleze propriul grup de susținători, folosindu-se de pârghiile avute la dispoziție. I-a oferit un aparat de lucru vicepremierului Marcel Ciolacu, care l-a părăsit pe Dragnea pentru Tudose. A afirmat că nu îl interesează șefia PSD, pentru a obține sprijinul președintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău (șef la Giurgiu), care se visează succesorul lui Dragnea. L-a cultivat pe Marian Oprișan, șeful CJ Vrancea, marginalizat în era Dragnea. Numai un exemplu: Guvernul Tudose a alocat, anul trecut, 20 de milioane de lei pentru marcarea a 100 de ani de la Bătălia de la Mărășești. Deși acțiunea s-a desfășurat în cadrul operațiunii dedicate Centenarului, Guvernul a ocolit Departamentul Centenar, din subordinea Ministerului Culturii, și a trimis banii direct către CJ Vrancea. Ulterior, premierul Tudose a emis o altă hotărâre prin care CJ Vrancea era scutit de restituirea banilor rămași necheltuiți. Încet, încet, tot mai mulți baroni locali au început să se adune în jurul premierului, simțind că de acolo vin fondurile guvernamentale.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.