Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Primăria Municipiului București are în pregătire proiecte de fluidizare a traficului și îmbunătățirea transportului în comun, cu aplicații de peste 200 de milioane de euro, potrivit declarațiilor Gabrielei Firea, primarul generalal Capitalei.

Pe langa achiziționarea a 100 de tramvaie și modernizarea a altor 50, pentru care vom lansa licitația în luna februarie, avem în lucru proiecte de modernizare a șapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 și 55), reabilitarea depoului de tramvaie Titan și upgradarea sistemului de semaforizare. Ne dorim, de asemenea, să obținem fonduri europene pentru achiziționarea de sisteme și aplicații software pentru managementului traficului. Totodata, suntem în etapa de pregătire a documentației pentru achiziționarea a 100 de troleibuze și a 100 de autobuze electrice”, a declarat Gabriela Firea.

În plus, lucrările de modernizare a bulevardelor Iancului-Pantelimon si Liviu Rebreanu, inclusiv park & ride-ul de la Cora Pantelimon, vor fi decontate din fonduri europene. Este vorba despre aproximativ 82 de milioane de euro.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.