Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

A 13-a ediţie a Campionatului European de handbal masculin debutează vineri seara, în Croaţia, fără România la start. Dar acest lucru nu mai reprezintă deja o noutate, în condiţiile în care prima reprezentativă a adunat deja 22 de ani de absenţă. De fapt, a participat la primele două ediţii, apoi a lipsit permanent. Chiar dacă nu avem o implicare emoţională, întrecerile în sine merită urmărite, cel puţin vedem ce se joacă la cel mai înalt nivel şi unde tindem să ajungem. Iar dacă tot vrem să-l trăim prin prisma României, atunci îi vor urmări la lucru inclusiv pe arbitrii Sorin Dinu – Constantin Din şi jucătorii din naţionalele Belaruslui, Macedoniei, Muntenegrului, Serbiei, Ungariei care activează în Liga Naţională, întrucxât sunt câţiva jucători care evoluează săptămână de săptămână în România şi au prins loturile pentru întrecerile din Croaţia.

Turneul final debutează cu Germania în postură de campioană en-titre, după ce a suprins pe toată lumea la ediţia trecută din Polonia. Germania este cotată însă abia cu a patra şansă pentru a-şi păstra supremaţia la nivel de Campionat European, Franţa (campioana mondială en-titre), Croaţia şi Danemarca fiind văzute ţările cu cele mai mari şanse de a câştiga titlul.

Grupele Campionatul European

Grupa A (Split): Croaţia, Suedia, Serbia, Islanda
Grupa B (Porec): Franţa, Belarus, Norvegia, Austria

Integral pe ProSportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.